Dinu Săraru debutat în proză în „Gazeta literară” cu o povestire în 1963, apoi editorial în 1974 cu romanul „Nişte ţărani”. S-a impus cronicar teatral trei decenii la Radio şi în presa scrisă, intervenţiile sale fiind antologate editorial în două cărţi „Teatru românesc şi interpreţi contemporani” şi „Al 3-lea gong”, scrie sursa citată.
Dinu Săraru a fost distins cu numeroase premii literare şi artistice şi premiul Academiei Române. A fost membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi director fondator al „Magazinului actualităţii culturale româneşti CLIPA”. A creat revista „Noi”, a fost directorul general al cotidianului „Universul românesc”, a creat revista „Renaşterea civilizaţiei rurale româneşti”, a creat Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală „Nişte ţărani”, primul Festival Internaţional Eco-Etno-Folk Film, Universitatea Ţăranească „D. Gusti” şi primele echipe de cercetare sociologică de după război.
După romanele semnate de Dinu Săraru au fost făcute patru filme şi patru piese de teatru.
Anunţul morţii lui Dinu Săraru apare şi pe pagina de Facebook a lui Nicu Alifantis.
”Ne-a părăsit Dinu Săraru lăsând în urma sa un mare gol în cultura românească. Vă voi păstra mereu în suflet, domnule Dinu Săraru”, a scris muzicianul.
Dinu Săraru s-a născut în 1932, la Slătioara, judeţul Vâlcea. Este cunoscut în ipostaza de romancier, director şi critic de teatru. A condus Teatrul Mic şi Teatrul Foarte Mic, pe care l-a şi înfiinţat. De asemenea, a condus Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti. După romanele lui Dinu Săraru au fost realizate mai multe scenarii radiofonice, filme şi piese de teatru.