Actorul și activistul Bogdan Bob Rădulescu pune punctul pe ”i” în ceea ce privește povestea podului Porțelanului, unde acum primarul Emil Boc încearcă să dea vina pe experți.
”Firma de casă a primăriei Cluj, eterna sc.Diferit SRL, se apucă în 2018 să refacă un pod din Cluj. 7 milioane de lei, banii noștri.
In 2019, după ce o groază de bani din taxele noastre s-au înfundat în lucrări si studii geo si expertize si prefezabilitati, fezabilitati, randări și randamente, comisii, sedinte, grupuri de lucru, și toate celelalte instrumente de furat din banii publici, lucrările se opresc pentru că se descoperă un zăcământ de sare la adâncimea la care, teoretic, idioții de la firma de foraj geo ar fi trebuit să-l descopere cu un an mai inainte, la studiile făcute.
Ca să scurtez povestea hoției, corupției, parandărătului, ipocriziei și a că..tului poleit cu PR din Cluj, lucrările la podul portelanului sunt blocate din 2019, banii sunt pierduți, suntem in 2021, iar cel mai iscusit vorbitor politic din România, dl. primar declară ceea ce vedeți mai jos.
Se spune că "În țara orbilor, chioru'i rege".
Sau cum ar zice gurile rele, in țara muților smeriți și că..ți pe ei de frică, ăla micu' cu gură mare e boss!
Nu se poate asa ceva, bătaia asta de joc pe banii noștri, pe care o tolerăm ca niște proști. Până când?”, a scris Rădulescu, fost candidat al USR la Camera Deputaților, dar retras din cauza limbajului prea slobod.
Primarul Emil Boc a discutat despre situația de la Podul Porțelanului. Acesta a precizat că deocamdată există o problemă în dezbatere.
“Speranța o să o descâlcească tehnicienii, pentru că e încâlcită problema. Acum sunt două soluții, una propusă de un expert, alta propusă de un alt expert. Firmei i-a expirat termenul contractual și se decide dacă se reface licitația pentru ce a mai rămas de făcut acolo și un expert își dă varianta finală pe soluțiile propuse. Acele complicații au apărut odată cu implementarea proiectului”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.
Noul pod ar urma să aibă 62 m, cu trei deschideri: 8,76 m + 35,94 m + 8,76 m, și va asigura circulația pe două benzi cu lățimea de 7,8 m carosabil. Trotuarele vor fi de 1,2 m lățime pe ambele laturi. Se va amenaja şi o pistă pentru biciclete. Lățimea va fi de 10,8 m. Lucrările, până în prezent, au fost realizate de Diferit Cluj. Așa cum se știe, pe un mal al Someșului s-a găsit un zăcământ de sare, lucru care a stoptat şantierul. Investiţia se ridică la 5,7 milioane de lei, plus TVA.