coral

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a propus alocarea sumei de 39.236.000 de lei pentru patru obiective de investiții din județul Cluj.

coral

La nivelul Administraţiei Naţionale “Apele Române – Administraţiei Bazinale de Apă Someș-Tisa, în lista de investiţii propuse pentru anul 2019, la nivelul judeţului Cluj, sunt cuprinse următoarele obiective:

  • Amenajarea pentru apărarea împotriva inundaţiilor provocate de râul Someșul Mic, pe sectorul Cluj-Napoca – Dej – 31.500.000 de lei;
  • Reprofilare albie Valea Salca amonte de municipiul Dej – 600.000 de lei;
  • Amenajarea râului Someșul Mic, în municipiul Cluj-Napoca –  3.000.000 de lei;
  • Amenajare Valea Olpret în zona municipiului Dej – 4.136.000 de lei.

Valoarea totală  propusă pentru anul 2019 prin programul investițional din județul Cluj este de 39.236.000 de lei. "În cazul obiectivului amenajarea râului Someșul Mic în municipiul Cluj-Napoca precizăm că Administraţia Bazinală de Apă Someș-Tisa depinde de Consiliul Județean Cluj pentru realizarea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor. Astfel, Consiliul Judeţean Cluj s-a angajat să realizeze exproprierile necesare pentru finalizarea lucrărilor şi să predea instituţiei noastre CF-urile terenurilor în cauză  libere de sarcini", se arată într-un comunicat remis presei. 

3 milioane de lei pentru devierea Someșului. Tișe: "Se pot face 10 metri de deviere cu acești bani"

Clujul primeşte 3 milioane de lei, de la Ministerul Apelor și Pădurilor, pentru lucrările de deviere a Someșului în zona Aeroportului Cluj-Napoca, necesare pentru construirea pistei de 3.500 de metri. Suma alocată este însă neînsemnată pentru amploarea lucrărilor, susțin reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

"S-au alocat 3 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de deviere a Someșului. Am verificat, împreună cu constructorii și am ajuns la concluzia că ar putea să mai facă vreo 10 metri de deviere cu acei bani. Finanțare “foarte bună”, vreo 6 mii de euro au fost alocați. Sunt banii de o vilă frumoasă în acest oraș. Trebuie 40 de milioane de lei ca să se termine aceste lucrări, adică 8-10 milioane de euro. Vom face și exproprieri, dar lucrările pot continua și fără", a declarat Alin Tișe, preşedintele CJ Cluj, în ședința forului judeţean de săptămâna trecută. 

Alocarea de fonduri pentru Cluj-Napoca este cuprinsă într-o listă de 36 de proiecte naţionale, pentru care este prevăzut un buget total de 120 milioane de lei, proiecte care însă nu vot fi finalizate în 2019, ci în 2020, 2021.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

coral