Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a susținut în cadrul dezbaterii „Rolul regiunilor din Uniunea Europeana în guvernanță pe mai multe niveluri în domeniul schimbărilor climatice și al tranziției energetice”, la Intervenția în Plenul Comitetului European al Regiunilor, în prezența lui Miguel Canete, comisarul european pentru politici climatice și energie, necesitatea creșterii fondurilor europene pentru reabilitrea termică a blocurilor de locuit, a școlilor, creșelor, grădinițelor și a altor clădiri publice.
Aceasta politica are un impact direct asupra vietii cetatenilor prin scaderea costului facturii la energie termica si contribuie la indeplinirea obiectivului pe termen lung al Uniunii Europene privind neutralitatea climatica pana in 2050.
De asemenea, edilul a mai subliniat importanta comunicarii cu cetatenii a acestor obiective europene privind schimbarile climatice, obiective care nu sunt doar pentru elite si discutii academice, ci au impact direct asupra vietii de zi cu zi a oamenilor. De exemplu, poluarea cauzeaza mii de decese in fiecare an in Uniunea Europeana. Fumatul poate fi evitat, dar poluarea nu.
In cadrul interventiei Boc a subliniat faptul ca municipalitatea clujeana promoveaza politici concrete pentru sustinerea dimensiunii verzi, nepolunate a orasului nostru.