Poliția Română atrage atenția românilor care au carduri bancare. Există riscul să îți pierzi banii din cont, dacă nu ești atent la acest detaliu.
În urmă cu puțin timp, Poliția Română a pubicat pe pagina oficială de Facebook un mesaj cu privire la atacurile de tip phishing. Pentru a ajuta românii, autoritățile au atașat și o poză cu un email care la prima vedere pare să provină de la Banca Comercială Română, însă, de fapt, este o înșelătorie.
Atacatorii folosesc metoda phishing, prin care se folosesc de identitatea vizuală a site-urilor oficiale ale instituțiilor bancare, inducând în eroare clienții, care ajung să ofere pe acele site-uri date bancare sau personale. Cu acele date, hackerii pot intra in conturile victimelor și le pot fura toți banii.
De această dată, atacatorii s-au folosit de imaginea Băncii Comerciale Române (BCR), pentru a afla datele personale ale oamenilor.
Prin email-ul trimis, atacatorii spuneau că banca urmează să le închidă conturile oamenilor, din cauză că nu au confirmat informațiile personale. Cei care cădeau în plasă și nu doreau să li se închidă conturile, trebuiau să urmeze instrucțiunile date de atacatori.
Astfel, Poliția Română s-a sesizat și a publicat pe rețeaua de socializare un mesaj prin care spune că românii care au primit un astfel de email nu ar trebui să își introducă datele personale în acea platformă.
” Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail?
Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite” de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă.”
, spune Poliția Română.
Ce trebuie să facă oamenii în acest context
Poliția Română le sugerează românilor să fie foarte atenți când primesc mesaje ca acestea și să observe forma textului și să încerce să nu cadă pradă acestor atacuri.
”La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem „pradă” acestor atacuri de tip #phishing.”,
spune Poliția Română.
Mai mult, autoritățile le sugerează românilor să discute cu persoanele în vârstă, cu bunicii și cu persoanele dragi despre aceste atacuri, deoarece aceștia pot fi vulnerabile în fața acestora.
”Mai mult, vă rugăm să discutați cu bunicii sau persoanele dragi, care pot fi vulnerabile în fața acestor situații.”,
se mai arată pe pagina de Facebook a Poliției Române.