Ana Maria Păunescu, fiica poetului Adrian Păunescu, a fost invitată în ediția de sâmbătă, 13 iulie, a podcast-ului „Altceva cu Adrian Artene”. Aceasta nu a evitat întrebările legate de tensiunile din sânul familiei sale.

„Cu siguranță e mâhnit, eu am și visat pe tema asta, îmi spunea să stau liniștită pentru că, mai devreme sau mai târziu vom semna un scenariu, m-am trezit din somn și am notat cuvântul pe un șervețel , pe care îl aveam lângă pat, dar cu siguranță e foarte necăjit, mi-aduc aminte cum se uita la alte familii cunoscute din România, care aveau scandaluri pe averi și așa mai departe și tot de aici din fotoliu se uita absolut îngrozit la spectacolul ăsta urât.

Nu cred că și-a imaginat vreodată astfel de probleme, ar fi făcut ceva să le evite, pentru că vorbim de un om care totdeauna s-a gândit la ceilalți, și apoi la el. Totuși, aveam 20 de ani când a început nebunia, acum am 30 și un pic, nu mai sunt nici eu chiar atât de tânără, deși nu îmi vine să cred că am depășit vârsta de 20 și ceva de ani. Nu cred că m-ar fi lăsat pe mine să mă maturizez în atmosfera asta, nu cred că ar fi vrut ca mama să îmbătrânească în această…Eu nici nu mai pot să fiu supărată…Am fost revoltată, am fost supărată…Până când?„, a spus Ana Maria Păunescu.

„Atunci când totul se-ntâmpla firesc / Ne-mpotriveam ca soarele şi luna, / Şi-abia acum încep să te iubesc / Când simt că te-am pierdut pe totdeauna”, scria poetul într-una dintre strofele poeziei „Abia acum”. „Altceva cu Adrian Artene” propune să nu așteptăm un „Abia acum” în raport cu valorile culturii din România, ci întotdeauna să le apreciem, să le ascultăm, să le onorăm pentru că doar cultura oferă baza solidă a unei civilizații sănătoase din punct de vedere moral și emoțional. Te invit, așadar, dragă membru al comunității „Altceva cu Adrian Artene” să-mi fii alături cu începere de la ora 19:00, pe canalul oficial de Youtube, acolo unde îmi propun să port o discuție plină de substanță, istorie și cultură cu Ana Maria, fiica celui care a fost imensul Adrian Păunescu.”, spune Adrian Artene.

Adrian Păunescu a debutat ca poet în anul 1960, iar 13 ani mai târziu conducea revista „Flacăra”. A scris zeci de volume de poezii, fiind cunoscut și apreciat pentru ușurința cu care compunea versuri.

Multe din creațiile sale au fost puse pe muzica de artiști români importanți, precum Vasile Șeicaru, Ștefan Hrușcă sau Nicu Alifantis. „Repetabila povară”, „Rugă pentru părinti”, „Iubiți-vă pe tunuri”, „Aruncarea în valuri” sau „Totuși iubirea” sunt doar câteva dintre poeziile sale celebre.