Țepele de pe internet sunt din ce în ce mai multe și din ce în ce mai variate. Clujenii se plâng pe internet că erau pe cale să fie înșelați cu ajutorul unui apartament.
Hoții publică pe site-uri un anunț atractiv, în care oferă spre închiriere un apartament care arată bine, în centrul Clujului, la un preț mai mult decât decent. Condițiile pentru a închiria însă, acest apartament, sunt destul de neobișnuite.
Astfel, un bărbat a publicat pe site-ul lajumate.ro un anunț prin care anunță că închiriază un apartament modern, chiar în centrul Clujului, la prețul de 300 de euro. O ofertă de nerefuzat pentru cei care își caută chirie în Cluj, unde prețurile sunt, de obicei, exorbitante.
Astfel, anunțul arată așa:
Condițiile cerute de proprietar sunt însă mai mult decât neobișnuite.
Din fericire, persoana care a făcut publică acest anunț care este evident o înșelătorie, și-a dat seama în scurt timp și nu a rămas fără bani.
„Aveți grijă cui dați banii. Când i-am cerut un număr de telefon a început să se eschiveze. Tot ce am primit de la dl „Albert” fost o poză cu organul genital”, a scris o tânără pe un grup pentru anunțuri de închiriat apartamente.
Mai mulți clujeni s-au plâns că au intrat în legătură cu bărbatul care oferă spre închiriere acest apartament de vis și presupun că fotografia bărbatului nu ar fi reală.
„La fel am pățit acum 2 ani. Exact aceiasi formulare, doar situarea apartamentului era alta. Mare grija la oamenii ăștia.
„Nici nu are treaba cu fața omului. Poate fi poza furată, și refolosită. Dacă anunțul e fals, și încearcă doar să facă rost de un transfer de bani ușor de la victimă, va încerca să acopere urmele, nu? Sunt mulți oameni care în ziua de azi sunt de exemplu, momiți să își dea datele personale spre fel de fel de platforme pentru promisiunea unor câștiguri ieftine. De exemplu toate platformele false de tranzacționare cripto se prefac că aplică legislația KYC și cer buletin, poză cu fața și tot felul de detalii personale. E ceva ce trebuie reclamat la poliție clar. Trebuie dat de cap situației particulare și e mai ușor așa”, a scris un tânăr.
„Bătrânul din poza nu are săracul nicio vina, e poza preluată, iar in poza unde tine asa-zisul buletin in mana se vede clar edit-ul, prin diferenta de intensitate a luminii si totodata lipsa umbrei degetului pe buletin”, a mai spus o tânără.
„Și mie mi-a turnat aceeași poveste și mi-a trimis aceleași poze cu buletinul. L-am blocat. Înainte adresa era pe Vaida-Voievod”, a spus o tânără.
Această metodă de înșelăciune nu este nouă, însă.
”Teapa asta e de ani de zile și in străinătate. Domnul din poza nu are nici o legătura cu persoana din spatele anunțului. Când intrați in contact cu persoana din email va cere o poza cu dumneavoastră și cu buletinul, iar acesta/aceasta folosește poze ale victimelor sale pentru credibilitate. Mare atenție la toate țepele astea și la cui transferați bani online! Și in străinătate și-au luat mulți teapa cu șmecheria asta și poliția nu are ce face”, a adăugat o femeie.
Din informațiile BZC, bărbatul a cărui poze au fost folosite a făcut o sesizare la poliție în acest sens.