În perioada 6–8 decembrie 2019, la Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele se va desfășura cea de-a treia ediție a Conferinței Naționale a Comunității ,,Educație pentru Științe”. 

coral

Universitatea Babeș-Bolyai  face parte din consorțiul care și-a asumat organizarea evenimentului, alături de alte universități (Universitatea din București, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, etc.) și institute de cercetare de pe platforma Măgurele (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului). 

coral

Conferinţa se adresează profesorilor de ştiinţe din învăţământul preuniversitar primar și secundar (matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, informatică, tehnologii), consilierilor școlari, studenților care se pregătesc pentru cariera didactică, universitarilor, cercetătorilor în educaţie, membrilor organizaţiilor ce desfăşoară programe educaţionale, decidenţilor, tuturor persoanelor interesate de dezvoltarea unui învăţământ de calitate și a carierelor în domeniul STEM.

Conferința va reuni peste 200 de participanți: cadre didactice, consilieri școlari și specialiști în consiliere și orientare în carieră, studenți, experți în educație, factori decizionali și reprezentanți ai școlilor, ai universităților, ai institutelor de cercetare și ai organizațiilor non-guvernamentale într-o dezbatere amplă despre educație STEM, carierele viitorului și practici pedagogice inovative. 

Organizatorii își propun să încurajeze și să consolideze dialogul între principalii actori interesați de educație și formare, de orientarea și dezvoltarea carierelor în aceste domenii, să faciliteze promovarea modelelor de bune practici și să susțină cercetarea în domeniul educației STEM și al domeniilor asociate, prin fundamentarea politicilor educaționale în domeniu.

Prin această colaborare, partenerii rămân angajați eforturilor de a sprijini transferul de idei și de cunoștințe spre societate, de a contribui în formarea unor rețele de promovare a științei în educație și de a susține excelența în școlile din România.

Activitățile organizate vor fi dedicate comunităților de învățare, comunităților de bune practici și proiectelor sistemice în educație. Pe lângă sesiuni plenare, ateliere, mese rotunde, prezentări de proiecte și lucrări științifice, evenimentul propune participanților și vizite la institutele de cercetare  de pe platforma Măgurele.

Pentru mai multe detalii despre eveniment vă invităm să accesați ACEST link.

coral