În agricultură, o serie de produse vin să completeze tratamentele de bază necesare pentru creșterea și dezvoltarea optimă a culturilor. Dintre acestea, adjuvanții au un rol esențial în protecție și în optimizarea tratamentelor fitosanitare aplicate plantelor.
Astfel de produse complementare îngrijirii pot fi folosite pentru a îmbunătăți eficacitatea pesticidelor, dar și pentru a reduce totodată necesitatea aplicării în exces a acestora. În plus, adjuvanții pot îmbunătăți performanța soluțiilor de tratare în condiții nefavorabile de mediu, cum ar fi precipitații, temperaturi extreme sau umiditate scăzută. Din rândurile de mai jos vei putea afla mai multe despre beneficiile utilizării adjuvantului Kantor în agricultura modernă.
Importanța adjuvanților în protecția plantelor
Adjuvanții joacă un rol important în agricultură, iar utilizarea lor ca parteneri ai produselor de protecție a plantelor s-a dovedit mereu o practică utilă. Astfel de substanțe auxiliare de protecție pentru culturi sunt folosite încă din secolul al XVIII-lea. Pe atunci, aditivi simpli de diverse tipuri, cum ar fi rășini, melasă, glucoză sau cazeină, erau amestecați cu soluțiile pe bază de sulf sau cupru pentru a amplifica acțiunea respectivelor tratamente.
În agricultura modernă, astfel de substanțe complementare regăsite în nomenclator ca adjuvanți îndeplinesc roluri specifice în protecție. Ele pot fi clasificate pe baza unor criterii de diferențiere cu ar fi originea, structura lor chimică, tipul de agenți conținuți sau mecanismul de acțiune.
Un adjuvant pentru culturi agricole Kantor este unul dintre cele mai non-invazive tipuri de produse, ce poate fi utilizat cu succes atât în agricultura convențională cât și în cea organică. Acesta ajută la optimizarea eficacității tratamentelor compuse din mixuri de produse de protecție și nutriție, maximizând efectele acestora asupra plantelor de cultură.
Rolul adjuvanților în agricultură
Adjuvanții îmbunătățesc eficacitatea pesticidelor prin îmbunătățirea distribuției, aderării și penetrării acestora pe suprafața plantelor. Mecanismele de acest fel conduc la o mai bună acoperire a plantei și la o protecție mai eficientă împotriva dăunătorilor și bolilor.
Astfel de soluții complementare tratamentelor de bază pot fi folosite și pentru a reduce cantitatea necesară de pesticide, ori pentru a îmbunătăți performanța acestora în condiții nefavorabile precum temperaturi extreme, umiditate scăzută sau precipitații. Utilizarea adjuvanților poate genera economii financiare și de resurse pentru fermieri, deoarece permite folosirea mai eficientă a tratamentelor fitosanitare, contribuind și la o reducere a impactului acestora asupra mediului.
Beneficiile utilizării adjuvantului Kantor în agricultura modernă
Produsul Kantor, unul dintre soluțiile cele mai inovatoare folosite pentru optimizarea tratamentelor fitosanitare, face parte din categoria surfactanților. Acest tip de adjuvanți cresc eficacitatea pesticidelor prin reducerea tensiunii superficiale a soluției aplicate, îmbunătățind aderarea și distribuția soluțiilor de tratament de pe suprafața plantelor. Kantor prezintă caracteristici de surfactant și conține agenți de tamponare și umectare prin care asigură:
- stabilitatea de nivel superior a amestecului din tank-mix;
- un efect antidrift semnificativ și dispersia superioară a tratamentului pe frunză;
- aderență și absorbție mărite ale substanțelor active din plante.
Toate aceste beneficii ajută la optimizarea eficacității tratamentelor compuse din mixuri ale produselor de protecție și nutriție, maximizând efectele acestora asupra plantelor de cultură. Kantor poate fi utilizat cu succes și în tratamentele cu volum redus de apă, fără a genera fitotoxicitate asupra plantelor de cultură. Produsul este formulat pe bază de trigliceride alkoxilate, substanțe recunoscute pentru profilul lor toxicologic scăzut asupra mediului înconjurător, fiind unul dintre cele mai non-invazive tipuri de surfactanți.
Cum se poate utiliza produsul adjuvant pentru culturi de cereale de toamnă și primăvară?
Adjuvantul Kantor prezintă compatibilitate cu toate produsele de protecție a plantelor omologate la culturile agricole și horticole. Este important să se respecte doza adecvată pentru capacitatea rezervorului echipamentului de pulverizare, astfel încât diluția să fie de 0,15% în volumul de apă final.
La cereale de toamnă și de primăvară, adjuvantul poate fi aplicat împreună cu fungicidele pe bază de triazoli și morfolinice de la sfârșitul înfrățirii până la finalul înfloririi, în doză de 0,3 l/ha. Pentru utilizarea împreună cu celelalte produse de protecție a plantelor se poate aplica până la 1/4 din inflorescența apărută (BBCH 52).
Nu ezita să apelezi la un astfel de produs inovator, lider pe piața agricolă europeană! Acest adjuvant este creat din necesitatea de a dezvolta și integra soluții sustenabile în tehnologiile din ferme, fiind recomandat pentru stabilizarea soluțiilor complexe de stropit.
Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/woman-holding-wheat-her-hands_8795443.htm