Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a vorbit din nou despre eșecul colectării selective la nivelul întregului oraș.

coral

În data de 18 octombrie, Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca s-a supărat „rău de tot” pe Rosal Grup SA Bucureşti, cerându-i insolvenţa. „Nu este o noutate, Rosal era deja în insolvență”, afirmă edilul, însă solicitarea RADP a dus la constituirea unui dosar pentru care Tribunalul Bucureşti a stabilit primul termen de judecată tocmai pe 14 ianuarie 2020.

coral

„Sunt proceduri legale, v-am spus că avem o mare problemă cu aceste contracte (n.red. cu firmele de salubritate). Clujeanul spune: «am plătit, vreau calitate», nu acceptă scuze că sunt în insolvență, că n-au forță de muncă, că nu mi-au venit mașinile. E treaba ta să rezolvi aceste teme! Eu am plătit un serviciu, am nevoie de calitate. Ideea asta cu «las’, că se poate și așa» nu mai merge, domnule, societatea a trecut într-un alt palier de dezvoltare, Clujul în special, prin care oamenii au nevoi și așteptări să vadă calitate și responsabilitate în raport cu ceea ce plătesc”, a declarat Boc, la un post de radio local.

„Sistemul acela de pile, cunoștințe, care e în ADN-ul nostru comunist, nu mai reprezintă viitorul relațiilor noastre, este definitiv apus și mental. Dacă administrativ s-a încheiat în data de 22 decembrie 1989, mental a mai rămas în obiceiurile noastre. Cei care vin astăzi nu mai vor să audă de așa ceva, ei vor să vadă egalitate de tratament, reguli foarte clare, proceduri respectate, servicii de bună calitate. Vor să vadă că meritocrația este regula, nu idioțenia și incompetența”, a mai precizat primarul.

Emil Boc afirmă că a „declanșat mecanismele legale” pentru procedura de reziliere cu cele două firme de salubritate – Rosal Grup și Brantner Vereș, însă admite că procedura nu este ușoară, ci chiar foarte complicată, dar „este pregătită”, având în vedere că gunoaiele trebuie ridicate în fiecare zi. Cu toate acestea, edilul le mai oferă un răgaz celor două firme: „dacă își vor face datoria, sunt bineveniți să continue activitatea în oraș”.

„Dacă nu, voi duce până la capăt procedura de reziliere. Este valabil pentru ambele firmă, nici cealaltă nu este supermodel. E mai bună, dar nu atât de bună pe cât ar trebui. Haideți să mergem în fiecare colț din oraș și să vedem punctele gospodărești, cât de bine arată și cât de regulat sunt ridicate gunoaiele, conform cu ceea ce scrie în contract și lege. Nu vă cerem nimic în afara legii, totul în limitele legii! Le-am spus colegilor, la toate departamentele, în acest oraș nu va putea nimeni să vă bată cu pumnul în masă, «las’, că merg eu la primar». Aveți libertate totală să cereți calitate, eficiență, la toate contractele publice, de la salubritate, până la urbanism și mediu”, a conchis Emil Boc.

Sursa: monitorulcj.ro

coral