Tăblițele de la Tărtăria sunt expuse la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca și pot fi văzute până la finalul lunii august.
”După publicarea în limba engleză a studiilor despre tăblițele de la Tărtăria, tot mai mulți cercetători străini și din țară s-au implicat în interpretarea și analiza descoperirii. Analogiile din Mesopotamia, după interpretarea lui N. Vlassa, ar fi sugerat o datare în intervalul cronologic 2900-2700 a. Chr. pentru tăblițele de la Tărtăria.
Această încadrare cronologică relativă nu coincidea cu datarea absolută, sugerată de analizele C14 prelevate din alte situri de același nivel Vinča-Turdaș, și anume 5390-4960 a. Chr. În încercarea de a explica acest hiatus cronologic, arheologii se grupează în două tabere, una care ignoră datele C14, iar alta care neagă relaționarea tăblițelor la lumea sumeriană.
Cei care doresc să afle continuare poveștii, sunt invitați să viziteze până la sfârșitul lunii august expoziția „Vreau să cred. I want to believe”, unde cele trei tăblițe de lut de la Tărtăria, vechi de cca. 7000 de ani, pot fi văzute alături de alte artefacte aduse din colecțiile Muzeului Civilizației Dacice şi Romane din Deva și a Muzeului Naţional al Unirii de la Alba Iulia”, precizează istoricii clujeni.