coral

Pentru ultimele zile călduroase de vară, BZC vă propune cinci locuri inedite unde puteți să fugiți pentru un weekend sau chiar și pentru câteva ore.

Stufărișul de la Sic

Cea mai mare întindere de stuf din România, după Delta Dunării, alături de cel mai adânc lac natural dulce al României formează, în judeţul Cluj, o aşa numită „deltă” a Transilvaniei.

Este o zonă de o frumuseţe aparte, ce se întinde pe câteva sute de hectare, foarte importantă din punct de vedere al speciilor de speciilor de păsări care trăiesc aici sau tranzitează zona, în perioada migraţiei, dar şi cu deosebit potenţial de turism ecologic.

Comuna clujeană Sic este situată la 60 de km distanță de Cluj-Napoca, având o suprafață de 56,4 kmp. Satul Sic este atestat documentar începând cu anul 1291.

Lacul Știucilor

În apropierea stufărişului se află Lacul Ştiucilor, cel mai adânc lac natural dulce al Transilvaniei (adâncime de şapte metri) singurul lac pe care se formează plaur – insule plutitoare de stuf, la fel ca în Delta Dunării.

Legenda locului spune povestea monstrilor din lac, a peștilor imenși și a oamenilor dispăruți în apele cu stufăriș, un adevărat Loch Ness al Transilvaniei. 

Satul Sâncraiu

Un sat unguresc, cu case frumoase, aranjate, cu flori la ferestre a devenit o atracție turistică. Oameni din toată colțurile lumii vin aici, mai ales cu ocazia evenimentelor, dar și doar să se plimbe, să respire aer curat și să se minuneze de un sat care parcă nu ar fi din România. Totuși, Sâncraiu se află la doar 56 de kilometri de Cluj-Napoca și pare un colț de rai.

CITEȘTE ȘI:

Un colț de Rai, aflat la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca

Cheile Vălișoarei

Cheile Vălișoarei se află la 90 de kilometri de Cluj-Napoca, iar zona are peisaje extraordinare, care îți taie respirația.

Dacă vrei să ajungi la Alba Iulia, nu ești grăbit și nu vrei să mergi pe autostradă, poți face un mic ocol și să te bucuri de priveliștea pe care o oferă Cheile Vălișoarei, care mai sunt numite Cheile Aiudului sau Cheile Poienii.

Cheile Vălișoarei alcătuiesc o arie protejată de interes național care sunt situate în estul Munților Trascău, în partea sudică a Depresiunii Râmetea.

Laguna Albastră

La numai 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca există un loc cu totul aparte, nemaiîntâlnit niciunde în România.

Laguna Albastră se află în imediata apropiere a comunei clujene Aghireşu, înconjurată de dune uriaşe de nisip. Locul pare parcă desprins din Paradis, culorile curcubeului s-au adunat aici toate tocmai pentru a construi o imagine cu totul deosebită.

CITEȘTE ȘI:

Putini stiu de acest MIC PARADIS al Romaniei! LAGUNA ALBASTRA a Romaniei este un loc UNIC, dar din pacate, nimeni NU IL PROMOVEAZA!

 

coral

coral