coral

Medicii au identificat pe parcursul timpului 8 simptome fizice ale depresiei. Mulți oameni se gândesc la cuvântul „depresie” ca la un sinonim pentru starea de spirit scăzută. Într-o anumită măsură, acest lucru este adevărat, dar în realitate este mult mai complicat decât atât.

Depresia, sau tulburarea depresivă majoră, este o boală care provoacă sentimente persistente de tristețe, pierderea interesului pentru viață și multe alte simptome. Afectează modul în care o persoană se simte, gândește și se comportă și poate duce la multe probleme, atât emoționale, cât și fizice. Este important să înțelegem că depresia este o tulburare psihică gravă care necesită tratament și monitorizare de către un specialist și nu trebuie confundată cu alte probleme. În orice caz, simptomele depresiei adevărate nu se limitează doar la 8.

8 simptome fizice ale depresiei. Cum să identifici la timp manifestările bolii

Dacă vă simțiți rău, aveți sentimente negative și nu aveți energie pentru activitățile de zi cu zi, aceasta nu este o cauză imediată pentru a suspecta o depresie. Este foarte probabil ca starea ta de spirit scăzută să fie o reacție la un stres sever sau la un eveniment negativ care a avut loc în viața ta.

Însă, dacă simți manifestările fizice ale tulburării depresive trebuie să consulți un medic cât mai urgent. Printre cele mai comune simptome fizice care indică o depresie se numără tulburările de somn, insomnie sau somnolență.

Durerea poate apărea la nivelul articulațiilor, membrelor, spatelui și capului

Oboseală constantă și lipsă de energie, astfel încât chiar și activitățile zilnice obișnuite, curățenie, dușul necesită un efort fizic considerabil. Tulburări ale apetitului, scăderea sau creșterea apetitului. Pierderea sau creșterea în greutate este, la fel, o consecință a depresiei. Durere care apare fără un motiv aparent sub formă de crampe și manifestarea unor probleme digestive semnalează manifestarea depresiei.

Cum poate o boală mentală să provoace durere?

Experții spun că disfuncțiile și durerile de origine necunoscută, adică cele care apar fără un motiv fizic aparent, sunt adesea un simptom al depresiei. Durerea poate apărea la nivelul articulațiilor, membrelor, spatelui și capului. O persoană poate avea, de asemenea, probleme gastrointestinale, oboseală, tulburări de somn și de apetit și modificări ale activității psihomotorii.

Experții spun că cele două tipuri de simptome sunt legate între ele. Cu cât durerea este mai mare, cu atât mai severă este tulburarea depresivă. Durerea poate fi, de asemenea, un fel de „indicator”. Această legătură dintre durere și depresie poate împiedica diagnosticarea.

De cele mai multe ori, medicul va trimite, desigur, mai întâi un pacient cu dureri de cap sau stomac pentru teste de specialitate suplimentare. Dar dacă acestea nu arată nimic și medicul nu are cunoștințele necesare, este posibil să nu suspecteze depresia și să ajungă într-un impas de diagnosticare.

Durerea se numără printre cele 8 simptome fizice ale depresiei. Este bine să știi că depresia are o legătură biologică profundă cu durerea. Organismul nostru conține substanțe biologic active numite neurotransmițători. Acestea transmit impulsuri electrochimice de la celulele nervoase și neuroni la mușchi și alte celule din organism. Printre neurotransmițătorii care afectează atât durerea, cât și starea de spirit se numără serotonina și norepinefrina.

coral

coral