Adevărul neștiut despre ardei. Ce greșeală fac frecvent majoritatea românilor când mănâncă ardei?
Alimentația noastră conține des ardei iuți, mai ales în perioada verii. Indiferent că îi mâncăm verzi sau murați, pe mesele românilor se află de foarte multe ori ardei iuți.
Benefiile pe care le au ardeii iuți
Consumul de ardei iuți are multe beneficii, printre care slăbitul, scăderea apetitului, dar și stimularea metabolosmului. Mai exact, dacă mâncăm ardei iuți, organismul nostru va arde calorii mai repede.
Dacă avem nasul înfundat, ardeii iuți pot fi soluția, piperul Cayenne ajutând la eliberarea sinusurilor. De asemenea, foarte multe persoane folosesc ardei iuți pentru a ameloria diverse dureri, dar ajută și la creșterea imunutății.
Ce greșeală fac românii când mănâncă ardei iuți?
Totuși, în ciuda beneficiilor, consumul de ardei iuți poate să afecteze negativ organismul. De exemplu, faptul că sunt iuți afectează limba, esofagul și stomacul și creează o senzație de discomfort.
Senzația de iute pe care ne-o oferă acești ardei iuți este dată de capsaicină, o subsanță pe care o conțin ardeii iuți. Cantitatea de capsaicină determină cât de iuți sunt ardeii. Astfel, ardeii grași sunt foarte puțin iuți, deoarece nu conțin capsaicină, în timp ce ardeiul Trinidad scorpion este cel mai iute.
Totuși, consumul moderat de ardei iuți (unu, doi pe zi) nu ne afectează. Cantitățile mai mare de ardei iute consumate pot însă să ne afecteze negativ organismul.
Există diferite riscuri pentru organism dacă se consumă exagerat ardei iuți. Consumul de ardei iuți poate să provoace greață, vărsături și tulburări gastrice. Stomacul crede că suferă de indigestie și, din acest motiv, reacționează corespunzător, în încercarea de a se proteja. Dacă persoana care a consumat ardei iute în cantitate prea mare și ajunge la vărsături, acidul din stomac poate să irite esofagul.
Pentru a profita de beneficiile aduse de ardeii iuți, se recomandă alegerea varietăților care nu sunt foarte sus pe scara Scoville și consumul lor alături de alte alimente, astfel încât efectele asupra limbii, esofagului și stomacului să fie diminuate.
CITEȘTE ȘI: