coral

Leusteanul este o planta aromata foarte bogata in ulei volatil, antioxidanti si alte substante active cu proprietati medicinale impresionante.

Iata ce se intampla daca vei consuma leustean cu miere.

Leusteanul stimuleaza sistemul nevos central. De asemenea, asigura sanatatea inimii. In plus, acesta are proprietati expectorante, regleaza menstruatia, are proprietati diuretice si antibacteriene. Este inclus in numeroase retete, pentru a le da o aroma deosebita.

Cand este folosit in tratamentele naturiste, acesta este folosit pentru infuzii. De asemenea, din leustean se face suc folosind frunze proaspete. Acesta poate fi diluat cu suc de morcovi sau cu suc de mere, scrie bzi.ro, preluat de estisanatos.com.

Radacina leusteanului, uscata si maruntita, poate fi amestecata cu miere. Acest amestec este indicat persoanelor care se imbolnavesc des. In plus, si cei a caror stare de spirit se schimba brusc ar putea consuma acest preparat care contine leustean cu miere.

10 beneficii uimitoare ale mierii de albine

1. Este cel mai rapid si puternic energizant natural cunoscut

Mierea ne ajuta sa avem un tonus bun si ne incarca cu energie datorita faptului ca vitaminele si mineralele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism.

Cele mai importante substante minerale pe care le contine mierea sunt: potasiul, magneziul, fosforul si calciul.

Vitaminele prezente in miere sunt vitamina C, A, D si K si cele din complexul B insa atat vitaminele cat si mineralele variaza in functie de nectarul folosit de albine si in functie de resursele solului pe care cresc plantele respective.

Acizii organici pe care ii contine mierea sunt: gluconic, fosforic, formic, lactic, citric. Acestia au un rol esential in buna functionare a metabolismului nostru.

Enzimele ca amilaza, lipaza sau catalazele intervin in procesele chimice ale materiei vii din organism. In functie de speciile de plante si a nectarului colectat, mierea are diferite principii active.

2. Un puternic antibiotic natural

Mierea nefiltrata contine si o substanta extrem de puternic, propolis, denumita si penicilina din miere. Propolisul este o substanta cu proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice.

Mierea poate fi astfel folosita cu succes in tratarea infectiilor cu virusi, printre care si streptococul auriu si E.coli.

3. Stimuleaza digestia si metabolismul

Mierea nu irita mucoasa aparatului digestiv, influentand benefic flora intestinala. Ea favorizeaza tranzitul intestinal, ajutand la eliminarea prompta a toxinelor din organism.

4. Ajuta la mentinerea echilibrului endocrin

Mierea contribuie la reglarea activitatii principalelor glande din corp producatoare de hormoni.

5. Cel mai sanatos indulcitor natural

Mierea este un indulcitor natural si sanatos, care nu are efectele nocive ale zaharului.

6. Trateaza ulcerul

Mierea neprocesata ajuta digestia si stimuleaza dezvoltarea de bacterii benefice. Contine probiotice, bifido bacterii si lactobacili care previn deranjamentele stomacale.

Consumul zilnic de miere neprocesata previne ulcerele gastrice, deoarece contine bacterii care lupta impotriva bacteriilor Helicobacter pilori care cauzeaza aceasta afectiune.

7. Proprietati antiinflamatorii

Proprietatile antiinflamatorii ale mierii sunt utile si in tratamentele cosmetice, calmand iritatiile pielii. Este utila in tratamentul psoriazisului, al eczemelor sau al dermatitelor seboreice ale scalpului.

8. Mentine sanatatea femeilor gravide si a sugarilor

Consumul de miere asigura femeii gravide si fatului sanatatea fizica si psihica, iar sugarilor si copiilor de orice varsta, o mai buna rezistenta in fata bolilor. Pentru sugari se foloseste ca indulcitor adaugat in lapte sau ceaiuri, administrandu-se in doze sporite pornind de la un varf de lingurita.

9. Previne aparitia cancerului

Mierea contine flavonoide care reduc riscul aparitiei cancerului insa efectele sale nu au fost inca dovedite in mod clinic asupra tuturor tipurilor de cancer.

10. Intarzie aparitia menopauzei

Consuma zilnic miere, legume si fructe crude si vei stimula astfel activitatea ovarelor si intarziind aparitia menopauzei cu pana la zece ani.

coral

coral