coral

Printre lucrări: chipsuri de sfeclă de zahăr, praline imprimate 3D, cremă tartinabilă din semințe de cânepă, iaurt lapte de capră sau cârnați de porc cu adaos de turte de măsline.

Aproape 80 de proiecte ale studenților și cadrelor didactice de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, din cadrul USAMV Cluj-Napoca, vor fi prezentate publicului și specialiștilor la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii "Pro Invent 2019".

Reuniunea programată între 20-22 martie 2019, la BT Arena, va aduce în prim-plan peste 350 de invenţii din variate domenii ale ştiinţei şi tehnicii, inclusiv din cadrul ingineriei alimentare, iar între participanți se numără universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, firme, asociaţii ale inventatorilor sau persoane fizice din ţară şi din străinătate.

Studenții universității noastre, mai precis de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, se vor prezenta cu 77 de proiecte, între care se numără, din nou, rețete originale, cum ar fi:
chipsuri de sfeclă de zahăr, praline imprimate 3D umplute cu cremă îmbunătățită cu pudră de ceai verde și ceai negru, supliment alimentar încapsulat din miere cu coacăze și zer, cremă tartinabilă raw-vegană din semințe de cânepă, cu adaos de coloranți naturali, iaurt din lapte de capră îmbogățit cu microcapsule de aronia, humus cu sfeclă roșie sau turtă dulce din făină de secară cu adaos de prune uscate, precum și produse cosmetice, între care amintim crema hidratantă împotriva petelor pigmentare.

Spre deosebire de edițiile anterioare ale Salonului ”Pro Invent”, proiectele studenților noștri vor fi împărțite în două zile de expoziție, în 20 și 21 martie, iar lista completă a proiectelor, precum și autorii acestora și graficul expozițional le veți găsi în atașament.

Salonul ”Pro Invent 2019” își va deschide porțile miercuri, 20 martie, la ora 12.00, la BT Arena.

De asemenea, în 21 martie, între orele 14.00 – 16.30, de asemenea la BT Arena, specialiști din cadrul universității noastre vor participa la workshop-ul ”Helthcare Innovation”, alături de EIT Health, Universitatea ”Babeş-Bolyai”, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Haţieganu” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Programul de vizitare al salonului este următorul:

  • 20 martie – orele 12.00 – 18.00;
  • 21 martie – orele 10.00 – 18.00; 
  • 22 martie – orele 10.00 – 14.00.

În 22 martie, de la ora 12.00, va avea loc festivitatea de premiere a proiectelor din cadrul Salonului ”Pro Invent 2019”.

 

coral

coral