coral

Primele simptome in cazul infectiei cu coronavirus sunt tusea, febra peste 38 de grade si respiratia scurta si dificila. In cazul infectiei cu COVID-19 se formeaza mici gauri in plamani, ca un fagure de miere, ca urmare a raspunsului anormal al sistemului imun

Avand in vedere contagiozitatea extrem de ridicata a acestui coronavirus, expertii fac eforturi sa afle cum anume este afectat organismul de acesta. Un medic epidemiolog de la Universitatea din Hong Kong a avertizat recent ca noul coronavirus ar putea infecta peste 60% din populatia globului, conform CSID.ro.

Dar ce anume se intampla in organism cand patrunde acest coronavirus? Potrivit specialistilor, noua tulpina a coronavirusului este similara SARS, asa ca cercetarile se concentreaza asupra acestui aspect pentru dezvoltarea unui vaccin eficient.

Majoritatea persoanelor infectate au probleme la nivelul plamanilor, deoarece, la fel ca gripa, coronavirusul este o afectiune respiratorie. Infectia debuteaza cu tuse, febra si respiratie scurta, ulterior cauzand pneumonie sau alte complicatii mai grave.

La debutul infectiei, coronavirusul ataca rapid celulele pulmonare (cilii si cele care produc mucus). Acel mucus protejeaza mucoasa plamanilor de agentii patogeni si asigura buna functionare a procesului respirator. Cilii, in schimb, „matura” urmele de polen si virusurile care ar putea ajunge in plamani.

In cazul infectiei cu COVID-19 se formeaza mici gauri in plamani, ca un fagure de miere, ca urmare a raspunsului anormal al sistemului imun, leziuni care duc la complicatii severe sau chiar la deces.

Mai multe despre impactul noului coronavirus asupra organismului aici

China a raportat, luni dimineata, 409 noi cazuri de coronavirus confirmate. Dar numarul deceselor a crescut, in cursul zilei de duminica pierzandu-si viata 150 de pacienti, cifra totala a deceselor ajungand la 2.592 persoane.

Comisia Nationala de Sanatate din China a anuntat o scadere a numarului de imbolnaviri cu noul coronavirus. Numarul total de cazuri de coronavirus confirmate pe continent este de 77.150, iar 2.592 au murit in urma focarului.

Vivadiva Iasi

coral

coral