Ceaiul este considerat ca fiind unul dintre cele mai sanatoase bauturi, iar influenta sa depinde, de asemenea, de tipul de sange. Luand in considerare efectele sale benefice, va recomandam sa incercati cele mai bune combinatii de ceaiuri pentru fiecare tip de sange.
Grupa de sange 0
Oamenii cu grupa de sange 0 ar trebui sa evite laptele si glutenul. Fac fata foarte bine stresului, insa pot avea probleme cu acidul gastric. Din aceasta cauza, cele mai indicate ceaiuri sunt din ghimbir, ginseng, ceai verde, patrunjel si macese. Daca acestea sunt plantele benefice pentru ei, cele pe care ar trebui sa le evite sunt aloe, sunatoare sau matase de porumb.
Grupa de sange A
Persoanele care au grupa de sange A sunt emotionali si predispusi la stres. Cafeaua nu le poate provoca nici o problema de sanatate, dar ei au o nevoie constanta de alimente pe baza de plante. Oamenilor care au sange de tip A li se recomanda sa bea ceai verde , iasomie, coada soricelului, galbenele, cimbru, macese sau sunatoare. De evitat este ceaiul din macris si matase de porumb.
Grupa de sange AB
Cei cu grupa de sange AB sunt intuitivi si nu sunt predispusi la stres, dar libidoul scazut este problema pe care au, de obicei, motiv pentru care oamenii care au acest tip de sange ar trebui sa se concentreze mai mult asupra unor tipuri speciale de ceai verde, inclusiv menta, lemn de santal, si ceai galben. Ceaiul verde si de menta in amestec este recomandat in special pentru aceste persoane, dar pot folosi, de asemenea , ceai de urzica si frunze de menta amestec.
Grupa de sange B
Persoanele cu grupa de sange B au metabolism mai lent si sunt predispuse la boli autoimune, obezitate, letargie si anxietate. Ar trebui sa bei ceai verde, de papadie, menta si cimbru. Nu iti face bine ceaiul de lumanarica sau de tei.
Cum se prepara un ceai adevarat?
Iata cum se prepara ceaiul de baut sau infuzia, cum i se mai spune, pentru ca lichidul acela divers colorat din ceasca sa ne fie prieten, asa cum ne dorim, si nu dusman. Se pune apa la fiert si, cand incepe sa clocoteasca, se ia ibricul de pe foc si apa fierbinte se toarna peste planta pusa in ceasca. Planta nu se fierbe niciodata! Se acopera ceasca si se lasa la infuzat 4, 5 minute, dupa care se strecoara daca este cazul. Mult mai comod este sa se foloseasca pliculetele de ceai. Ceaiul se indulceste, dupa preferinta, cu zahar si/sau miere.