Iti place foarte mult pestele si cauti sa diversifici gama de produse pe care o savurezi? Deltaica iti pune la dispozitie o varietate de preparate gustoase din peste, pe care trebuie neaparat sa le incerci alaturi de cei dragi!
De la scrumbie marinata, atent pregatita dupa o reteta straveche, pana la batogul din peste, cotletul de crap argintiu sau icrele de peste, toate sunt alegeri inspirate, pe care le poti manca alaturi de garnituri sanatoase si gustoase!
Scrumbie marinata
Excelenta la gust si bogata in vitamine si minerale, scrumbia marinata este un produs din peste extrem de gustos, pe care trebuie sa il incerci macar o data. Rondelele de scrumbie sunt marinate cu grija intr-un mix de otet din vin, sare, zahar, piper negru boabe, ienibahar boabe, coriandru si foi de dafin, astfel incat sa te bucuri de o savoare cu totul aparte.
Scrumbia se pastreaza refrigeta, insa dupa ce deschizi ambalajul, trebuie sa o consumi in maximum 48 de ore, pentru ca apoi incepe sa-si piarda din proprietati.
Rapane marinate in ulei
O alta alegere inspirata, pe care o ai la dispozitie cand vine vorba despre peste este reprezentata de rapanele marinate in ulei vegetal. Dupa ce sunt scoase din cochilie, rapanele sunt curatate foarte bine, iar apoi puse intr-un mix de ulei vegetal de floarea soarelui cu zeama de lamaie, otet din vin, sare, piper negru, ienibahar, coriandru si piper.
Despre rapanele pe care le poti comanda online trebuie sa stii ca sunt capturate direct din Marea Neagra cu ajutorul traulelor sau de catre scafandri, fiind mereu proaspete si gustoase.
Marinata lipoveneasca
Marinata lipoveneasca trebuie sa ajunga si ea pe masa ta! Este vorba despre un preparat realizat dupa o reteta straveche, ce provine de la pescarii rusi-lipoveni si care a fost transferata de la gurile Donului tocmai la gurile Dunarii.
Pentru realizarea marinatei, specialistii folosesc rondele de babusca si rondele de caras prajite, pe care le lasa la macerat foarte bine, astfel incat nu trebuie sa-ti faci griji in privinta oaselor.
Batog de crap argintiu
Batogul de crap argintiu se face remarcat prin savoarea sa cu totul speciala, care provine de la condimentele folosite pentru acest preparat! Piperul verde este cel care ii ofera batogului aroma speciala! Fileul de crap salbatic este dezosat, iar apoi depielat, ssarat bine si pus la afumat. Pentru procesul de afumare se foloseste intotdeauna rumegus de fag, un element care aduce batogului plusul de savoare care te va face sa vrei sa-l incerci si a doua oara.
Cotlet de crap argintiu
Printre produsele din peste, pe care mai trebuie sa le incerci se numara si cotletul de crap agintiu. Specific tinutului deltaic, acesta se obtine doar din pesti atent selectionati, iar la final se poate portiona foarte usor. Cotletul se lasa la afumat in tihna, pana este gata pentru a fi savurat!
Macrou afumat la rece
Macroul sau scumbria albastra, asa cum era cunoscut in trecut este un peste extrem de gustos care, atunci cand este afumat la rece iti incanta papilele gustative! Macroul este capturat la plasat cu ajutorul pungilor sau a traulelor, iar apoi pregatit dupa o metoda straveche, ,,imprumutata” de la pescarii rusi-lipoveni.
Accesand Deltaica.ro poti gasi si multe alte preparate excelente, pe care le poti comanda online! De exemplu, ai la dispozitie mai multe tipuri de salate de icre, pe care le poti gusta cu paine simpla sau cu paine prajita si de care te vei indragosti imediat!
Date de contact:
E-mail: [email protected]
Telefon: 0729.995.529