Cei mici și cei mari sunt așteptați la finalul săptămânii la Teatrul de Păpuși „Puck” la spectacole care au la bază povești clasice ale copilăriei. Astfel, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 11.00, va fi prezentat spectacolul „Kishercegszemmel”/„Prin ochii Micului Prinț”, în scenariul și regia lui Vadas László. Duminică, 15 decembrie, de la orele 11.00 și 12.30, poate fi urmărit spectacolul „Cenușăreasa”, în regia lui Aureliu Manea.

coral

Spectacolul nonverbal „Prin ochii Micului Prinț”, inspirat din povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, în scenariul și regia lui Vadas László a avut premiera foarte recent, în luna noiembrie.

Proiectul are la bază viziunea lui Antoine de Saint-Exupéry și opera acestuia „Micul Prinț”, o poveste al cărei protagonist este un simbol al purității, al inocenței și al bucuriei fără limite.

„Adulții sunt înrobiți de convenții, prejudecăți sociale și putere, dar de-a lungul poveștii găsesc o modalitate de a înfrunta propria transformare, de a se întoarce la joc, la puritate naturală și astfel, se întorc la starea copilăriei. Ca spectator, ne putem întreba, oare reușim uneori acest lucru?”

Spectacolul poartă publicul prin procesul regăsirii sinelui, a copilului din noi, folosind instrumente vizuale, de mișcare și de muzică.

Distribuția este formată din Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Mostis Balázs, Urmánczi Jenő și Jakabfi Ivett-invitat special. Asistent de regie este Pünkösti Laura. Scenografia este semnată de Albert Alpár, costumele de Borsos Viola, coregrafia de Jakab Melinda, iar muzica de Domokos Előd. De asemenea, video designul este realizat de Lepedus-Sisko Péter, Cebrat Szilárd este operator sunet, operator lumini este Portik Zoltán, mașiniști sunt Balog Ferencz, Domokos Előd, regia tehnică este semnată de Kovács Ferenc, iar ilustrația de Albert Alpár.

Spectacolul este nonverbal, durează aproximativ 45 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de opt ani.

Duminică, 15 decembrie, de la orele 11.00 și 12.30 este programat spectacolul „Cenușăreasa”, într-o nouă versiune scenică a regretatei regizoare Mona Marian. Spectacolul se impune prin tehnica mânuirii păpușilor, prin decorul și imaginile scenice rafinate și prin alternanța interpretativă marionetă – actor. Întreaga viziune regizorală se bazează pe contrastul volumelor, marionetele și actorii jucând împreună pe scenă. Inserțiile din Commedia dell’Arte dau o notă comică întregii povești, iar ilustrația muzicală cuprinde pasaje clasice și preclasice, interpretate live de actorii păpușari.

Spectacolul a avut premiera în martie 1995. De-a lungul anilor, a fost invitat la numeroase festivaluri din România, dar și din Ungaria, Polonia, Italia, Ucraina și Spania.

Scenariul este semnat de Alex Căprariu, scenografia de Virgil Svințiu și Epaminonda Tiotiu și ilustrația muzicală de Corina Sârbu. Distribuția este formată din Frunzina Anghel, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie.

Spectacolul se joacă în limba română, durează aproximativ 45 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

coral

coral