Solicitarea de suspendare a restricțiilor pe timp de noapte a fost respinsă de Curtea de Apel Brașov. Avocatul Alexandru Silviu Goga poate face însă recurs la Curtea de Casație.

Avocatul brașovean Alexandru Silviu Goga a afirmat în cererea de chemare în judecată a autorităților statului că „nu există nicio dovadă că virusul este mai activ noaptea”. El solicitase eliminarea restricțiilor de circulație de după ora 22, care între timp s-au modificat în multe dintre localități după ora 20 sau chiar 18, în funcție de rata de incidență și perioada din săptămână.

Avocatul a chemat în judecată Guvernul României și Comitetul național pentru Situații de Urgență.

Decizia Curții de Apel Brașov poate fi atacată în recurs, în termen de 5 zile de la comunicare, potrivit bizbrașov.ro.

„Admite excepţia inadmisibilităţii cererii. Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de reclamantul Goga Alexandru Silviu, în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă formulată de intervenientul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Guvernul României formulată de intervenientul Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în decizia instanţei, postată pe portalul instanţelor de judecată.

Obiectul procesului deschis de avocatul braşovean este „suspendarea executării act administrativ Hotărârea CNSU nr 16/10.03.2021”, care prevede prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, extinzând restricţia circulaţiei pe timp de noapte începând de la ora 22.00.

Alexandru Silviu Goga şi-a argumentat demersul arătând că nu este demonstrată „legătura de cauzalitate dintre riscul de răspândire şi îmbolnăvire cu virusul COVID-19 şi necesitatea ca să se extindă restricţia pe timp de noapte de la 23,00 la orele 22,00”, susţinând că „nu există niciun fel de dovadă din care să rezulte că virusul este mai activ noaptea”.