Cetățuia, una dintre cele mai importante atracții turistice din Cluj-Napoca, un loc de Belvedere de unde se poate admira tot orașul, a fost ignorată de autoritățile clujene în ultimii ani.
Acum, însă, Primăria Cluj-Napoca, prin intermediul Centrului de Inovare și Imaginație Civică organizează o nouă dezbatere publică online joi, 5 noiembrie 2020, începând cu ora 17.00, tema acesteia fiind „Amenajare Cetățuie”.
Cu această ocazie va fi prezentat studiul propus de specialiști baza soluției câștigătoare a concursului internațional de soluții “Cetățuia Hill – International Design Competition / Amenajare Cetățuia”. Juriul internaţional a acordat premiul I proiectului realizat de asocierea Metapolis Architects BVBA, Atelier Mass şi Ana Horhat.
Obiectivele Primăriei pentru amenajarea dealului „Cetățuia”
Dorința administrației locale, ca promotor al concursului, este ca întreaga zonă să devină un spațiu public de o foarte bună calitate, un loc predilect pentru evenimente în aer liber, un loc reprezentativ cu un puternic caracter identitar pentru întregul oraș și folosit din plin de locuitori și vizitatori, totodată păstrând caracterul peisager al versantului sudic, atmosfera naturală a promontoriului stâncos și împădurit.
Versantul sudic este considerat un spațiu emblematic al Clujului, cunoscut și ca „orașul de la poalele Cetățuii.”
Clujenii sunt încurajați să participe
Dezbaterea va fi transmisă live pe paginile de Facebook CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică și Municipiul Cluj-Napoca.
Pentru înscrierea la cuvânt, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea ”mesaj” a paginii CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a putea primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție.
Facem precizarea că, pentru a permite tuturor celor interesați să primească dreptul la cuvânt, durata maximă a unei intervenții va fi de 3 minute.
Această dezbatere este parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).
CITEȘTE ȘI: