În urma unei analize efectuate la nivel național în rândul spitalelor care tratează pacienți diagnosticați cu COVID-19, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Cluj-Napoca a ieșit pe primul loc.
În urma unei analize pe mai multe criterii, în special în ceea ce privește tratarea pacienților COVID în secțiile de ATI, rata mortalității, dar și alte aspecte, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Cluj a ieșit pe primul loc în România.
Informația a fost comunicată astăzi medicilor de la Infecțioase chiar de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a făcut o vizită în spitalul clujean.
"Revin de fiecare dată cu plăcere aici, la Boli Infecțioase, ei sunt eroii din linia întâi, ei au intrat primii, vor ieșii ultimii din această luptă, am avut o discuție cu personalul medical: necesar, reevaluare la tot ce înseamnă tratame, reevaluare protocoale, necesar de personal, necesar de medicamente, cât și o altă abordare în acest moment pandemic", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, după întâlnirea avută cu personalul medical de la SCBI Cluj-Napoca.
"Performanţele medicale obţinute de Spitalul de Boli Infecţioase se datorează în primul rând angajaţilor de acolo, cărora le mulţumesc pentru eforturile pe care le depun, dar şi investiţiilor masive făcute în această unitate medicală în ultimii ani de către Consiliul Judeţean (CJ) Cluj. SCBI are dotări de top care îi permit să lupte cu succes împotriva acestui virus nemilos", a declarat şi preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.
Acesta a precizat că primele trei spitale din judeţ aflate în lupta cu coronavirusul – SCBI, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" şi Spitalul Clinic de Recuperare – sunt în subordinea CJ Cluj, iar cheltuielile de funcţionare şi investiţiile sunt finanţate de forul judeţean.
Până în prezent, în spitalele COVID din Cluj-Napoca au fost vindecați și externați 1.311 pacienți, dintre care 1.150 din județul Cluj. De asemenea, 107 persoane diagnosticate cu noul coronavirus au murit, 79 dintre acestea proveneau din județ.