Magistrații Judecătoriei Turda s-au sesizat din oficiu și au dispus revocarea tuturor restricțiilor și obligațiilor dispuse în sarcina numitului Cristian Căpușan,, patronul terasei ”Stejarii” din Urca.

Acesta este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în formă continuată, braconaj cinegetic în formă continuată și transportul vânatului dobândit prin braconaj, în formă continuată.

Fiind recidivist, dacă va fi găsit vinovat în prezentaul dosar, afaceristul riscă ani de pușcărie, cu executare.

În concret, Cristian Căpușan este acuzat de procurori că a folosit ilegal o armă letală de vânătoare, cu care a împușcat 15 căpriori, vânatul fiind dus la domiciliul său în vederea procesării.

Potrivit anchetatorilor, Cristian Căpușan se face vinovat de săvârșirea următoarelor fapte:

infracțiunea de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. A sustras o armă letală de vânătoare, din fișetul metalic aparținând Asociației de Vânătoare ”Stejarii”.

infracțiunea de nerespectarea regimului armelor și munițiilor în formă continuată (2 acte materiale). În zilele de 18 mai și 20 mai 2020, a deținut fără drept și a purtat asupra sa arma letală de vânătoare, sustrasă de la Asociația de vânătoare ”Stejarii”.

infracțiunea de uz de armă fără drept în formă continuată (2 acte materiale). În zilele de 18 mai și 20 mai 2020 a folosit fără drept arma letală de vânătoare (sustrasă), pentru a împușca mai multe exemplare de căprior.

infracțiunea de braconaj cinegetic în formă continuată (2 acte materiale). În calitate de președinte al Asociației de vânătoare ”Stefarii” și persoană cu atribuții pe linie de vânătoare, a împușcat 15 exemplare de căprior, în zilele de 18 mai și 20 mai 2020, cu nerespectarea normelor legale privind vânătoarea (deținând și folosind fără drept arma letală de vânătoare sustrasă de la aaociație, fără autorizație de vânătoare).

infracțiunea de braconaj cinegetic. În calitate de președinte al Asociației de vânătoare ”Stejarii” și persoană cu atribuții pe linie de vânătoare, în ziua de 18 mai 2020 a împușcat cu o armă letală de vânătoare un exemplar de căprior femelă (”Capreolus capreolus”) în afara perioadei de vânătoare prevăzute de lege pentru această specie.

infracțiunea de transportul vânatului dobândit prin braconaj în formă continuată (2 acte materiale). În calitate de președinte al Asociației de vânătoare ”Stejarii” și persoană cu atribuții pe linie de vânătoare, în zilele de 18 mai și 20 mai 2020, după ce a dobândit prin braconaj 15 exemplare de căprior, a transportat acest vânat la domiciliul său în vederea procesării.

Dosarul afaceristului se află de mai bine de un an pe masa judecătorilor turdeni.

Nu este la primul contact cu legea penală

Căpușan Cristian Ioan, patronul terasei ”Stejarii” din Urca, este cunoscut organelor de cercetare penală. Potrivit Turda News, acesta a mai fost condamnat, de curând, la pedeapsa de 3 ani de închisoare, pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori și s-a interzis dreptul de a fi ales, de a avea o funcție de autoritate de stat și de a mai intra în vreo pădure, timp de 3 ani. 

”La data de 4 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au reţinut pentru 24 de ore trei bărbați, de 34, 44 și 46 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

În fapt, bărbatul de 44 de ani, din comuna Viișoara, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori este bănuit că, la data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 19.00, ar fi tăiat fără drept un număr de 3 arbori de esență – stejar, dintr-o zonă împădurită, situată în comuna Luna, județul Cluj, pe care i-ar fi sustras împreună cu ceilalți doi bărbați.

Bărbații de 34 și 46 de ani, din comuna Luna, respectiv Câmpia Turzii sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt de arbori.

Polițiștii au efectuat percheziții la imobile ale celor trei, ocazie cu care au fost ridicate mai multe bunuri, respectiv 2 autoturisme, 1 platformă auto, un motofierăstrău și suma aproximativă de 4739 de lei și 400 de euro.

În cauză a fost creat un prejudiciu în valoare de peste 11.000 de lei.”, arăta la momentul demarării anchetei IPJ Cluj.