coral

Deși administrarea serului anti-COVID este cel mai bun mijloc de protecție împotriva efectelor maladiei, inocularea nu exclude posibilitatea ca pacienții să se infecteze cu SARS-Cov-2.

Oamenii de ştiinţă de la King’s College din Londra au cercetat cazurile de COVID după vaccinare, fiind examinate date de la aproximativ 1,1 milioane de persoane ce au primit serul din decembrie anul trecut şi până la mijlocul lunii mai, potrivit publicației Mirror.

Datele arată că 2.278 de adulţi s-au infectat după vaccinare, ceea ce înseamnă doar 0,2%. Procentul scade şi mai mult pentru cei care aveau ambele doze, aproximativ 0,03%.

Cercetătorii au identificat și o serie de simptome care sunt cel mai des întâlnite în cazul celor infectați după vaccin. Printre acestea se numără:

►Strănutul

Deşi nu este inclus ca unul dintre simptomele principale ale bolii, oamenii de ştiinţă spun că strănutatul trebuie să fie atent monitorizat.

►Probleme de respiraţie

Chiar dacă pot fi declanşate din mai multe motive, COVID este cu siguranță unul dintre ele. Persoanelor cu dificultăți de respirație le este recomandat să facă un test pentru depistarea bolii.

►Durerile de urechi

Durerea de ureche este un alt potenţial simptom. Dacă suferiți de dureri de urechi în zilele de după administrarea vaccinului, ar putea fi un semn că v-ați infectat.

►Inflamarea ganglionilor

Este un simptom mai rar întâlnit, dar trebuie luat în calcul.

coral

coral