coral

Prof.Univ.Dr. Benedek Imre , medic primar cardiolog, vorbește într-un interviu pentru Ziar Medical despre prevenția, diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare.

coral

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză pentru decese și îmbolnăviri, România, fiind în primele locuri în Europa. Acest lucru înseamnă o mortalitate de 60%. Bolile cardiovasculare, din păcate, în țara noastră sunt principalul decimator al populației active.

Când pot să apară bolile cardiovasculare?

Bolile cardiovasculare încep să se dezvolte odată cu vârsta adultă. În jurul vârstei de 35-40 de ani majoritatea populației dezvoltă plăci aterosclerotice. Organismul nu este pregătit pentru a dezvolta circulație, organisme compensatorii care să prevină marile drame vasculare. Aici mă refer mai ales la infarctul miocardic acut. Bolile cardiovasculare pot fi prevenite prin mișcare continuă. Cel mai ieftin medicament este mișcarea continuă. Apoi prin alimentație sănătoasă, cât mai puține dulciuri, grăsimi și sare. Alimentație trebuie să conțină verdețuri, cât mai multe fructe și legume.

Infarctul miocardic acut – boala cardiovasculară care produce cele mai multe decese

Infarctul miocardic acut constă în obturarea unei artere a inimii, ceea ce înseamnă moartea celulară. Bolnavii care se recuperează devin pentru familie și pentru societate cazuri care necesită supraveghere, internări, medicație și tratament.

Continuarea articolului și interviul VIDEO pe Ziar Medical

 

coral