Bucătăria unui cunoscut complex hotelier din staţiunea Colibiţa a fost închisă temporar. Măsura a fost dispusă în urma mai multor nereguli descoperite de o echipă de control a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud.
Inspectorii au efectuat verificări după ce a primit sesizări online de la consumatori din întreaga ţară, legate de produsele servite de restaurantul respectiv.
Comisarii ANPC au descoperit în zona blocului alimentar produse alimentare nesigure, fără informaţii de identificare, alimente depozitate în condiţii improprii, dar şi echipamente neconforme, cu igiena precară și urme de mucegai.
Activitatea din blocul alimentar va putea fi reluată după remedierea deficienţelor.
De asemenea, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională de 55.000 lei şi avertisment.
Totodată, au fost oprite definitiv de la utilizare peste 70 de kilograme de produse alimentare.