Aricii sunt mamifere simpatice și practice în grădină. Deși nu ai crede, aceste animale mici fac o treabă excelentă, de aceea este indicat să le ademenești în gospodăria ta. Un arici aduce multe beneficii în curte. Află tot ce te interesează în acest articol. Pentru fermieri, aricii sunt foarte valoroși, motiv pentru care încearcă să îi atragă și să le creeze un mediu cât mai apropiat de cel natural.
De ce trebuie să ai arici în grădină
În ultimii ani, aricii au devenit tot mai rari în grădini, deși sunt foarte utili culturilor agricole. Mulți gospodari și fermieri încearcă să îi ademenească prin crearea unui mediu cât mai apropiat de cel natural. În acest fel, oamenii vor ca mamiferul să își facă adăpost acolo și să se înmulțească.
Cel mai mare beneficiu al aricilor într-o curte este că se hrănesc cu insecte dăunătoare pentru plante, dar și cu melci sau rozătoare. Acesta este motivul pentru care aricii trebuie păstrați cât mai mult timp.
Cum îi atragi
Să ademenești aricii în grădina ta nu este o sarcină deloc ușoară. Animalul nu va fi atras de o curte înghesuită, cu multă umezeală și situată între blocuri sau în zone foarte aglomerate. Locul în care poate trăi mamiferul trebuie să semene mult cu mediul său natural. Un avantaj poate fi apropierea de zone verzi întinse.
Gardul grădinii trebuie adaptat pentru arici, adică să nu aibă o barieră sau părți ascuțite în care micile animale să se rănească. Ideal ar fi ca partea din spate să nu fie îngrădită. Mai trebuie spus că în grădină nu trebuie să folosești produse de protecție a plantelor. Acestea reprezintă o amenințare pentru arici. La fel se întâmplă și în cazul câinilor.
Trucuri utile de reținut
Astfel, pentru a atrage aricii, când proiectezi curtea, plantează câțiva copaci înalți, chiar și o pajiște cu flori. Poți alege diferite tipuri de arbuști, întrucât ariciul iubește asemenea colțuri. Micile mamifere se simt bine în desișuri dese și evită spațiile deschise. Reține că ariciul evită pădurile uscate de pin și locurile excesiv de umede sau mlăștinoase.
Ariciul caută hrană în așternutul de frunze căzute din copaci, din care construiește și un cuib. Ține minte că se simte în siguranță în locuri luxuriante. Dacă dorești să ții ariciul cât mai mult timp în grădină, lasă-i un colț unde nu se face agricultură și pe unde nu prea circuli. Poți pune un rezervor de apă, deoarece acestor animale le place să înoate.