coral

Dieta cu cartofi si iaurt este una dintre curele recomandate de unii medicii nutritionisti atunci cand doriti sa pierdeti in greutate relativ repede. Veti consuma putine calorii, dar gratie cartofilor si iaurtului nu veti simti senzatia de foame…

Plan zilnic pentru dieta cu cartofi si iaurt

Prima zi

    Mic dejun: un cartof fiert fara sare, o ceasca de iaurt grecesc     Pranz: doi cartofi fierti fara sare, o ceasca de iaurt grecesc     Cina: doua cani de iaurt grecesc

A doua zi

    Mic dejun: o ceasca de iaurt grecesc     Pranz: doi cartofi fierti fara sare, o ceasca de iaurt     Cina: un cartof fiert fara sare, o ceasca de iaurt

A treia zi

    Mic dejun: un cartof fiert fara sare     Pranz: un cartof fiert fara sare, o ceasca de iaurt     Cina: o ceasca de iaurt

    Ziua 4: reluati prima zi     Ziua 5: reluati a doua zi     Ziua 6: reluati a treia zi

De retinut

Dieta este foarte stricta si nu este recomandata pentru persoanele care se antreneaza intens sau au anumite probleme de sanatate. Dieta dureaza doar 6 zile, nici mai mult, nici mai putin. Nu tineti aceasta dieta mai mult de 6 zile.

Rezultatele sunt vizibile rapid datorita numarului scazut de calorii pe care le consumati pe parcursul celor sase zile de dieta.

In cazul in care senzatia de foame se instaleaza si devine suparatoare, mariti usor cantitatea de cartofi si iaurt. Se recomanda iaurtul grecesc, cu 10% grasime. Ce beneficii are cartoful?

Tine in frau durerile

Bea suc de cartofi cruzi (cate zece lingurite amestecate cu apa sau cu supa), de preferinta dimineata, pe stomacul gol. Leacul „taie” vigoarea multor boli: are efect antiseptic si diuretic, combate durerile artritei, tine in frau efectul substantelor toxice ingerate, fiind un remediu pentru imbatranirea prematura.

Stimuleaza memoria

Pentru a functiona bine, creierul are nevoie de „stimulente”: o cantitate apreciabila de glucoza, aportul de oxigen, contributia complexului vitaminic B, acizii grasi omega 3 si aminoacizi. Cartofii implinesc aceste conditii, iar consumul cartofilor este un izvor de beneficii de acest fel: carbohidratii din compozitia legumei cresc nivelul glucozei din sange, indeparteaza oboseala mentala si redau organismului energia de care are nevoie. Prin aportul de fier, cartoful asigura oxigenarea tesuturilor, iar zincul si fosforul, substante prezente in compozitia sa, stimuleaza activitatea craniana.

Revigoreaza inima

Pentru o inima sanatoasa si puternica, dar si pentru buna functionare a organelor interne, cercetatorii incurajeaza consumul cartofului in meniul obisnuit. Leguma este un izvor de vitamine (A, C, K si complexul B), de saruri minerale diverse (calciu, magneziu, fosfor, fier, mangan, potasiu, cupru), de protide, lipide si de acizi – malic si citric in special.

In bolile cardiovasculare se recomanda cate o cura cu suc de cartofi (de doua ori pe an): se consuma cate un pahar de 200 ml de doua-trei ori pe zi. Cura dureaza 45 de zile si se recomanda, mai ales, pentru prevenirea puseurilor de hipertensiune arteriala, a arteritei obliterante si a cardiopatiei diabetice. In cazul tulburarilor de ritm cardiac, se recomanda si consumul de trei-patru ori pe saptamana al cartofilor fierti in coaja; aportul lor de potasiu si de magneziu previne aritmia cardiaca si tahicardia.

Cartofii alunga viermii intestinali

Daca aveti probleme cu parazitii intestinali, cartofii fierti sunt medicamentul ideal. La cina, savurati o salata de cartofi fierti, asezonata cu putin ulei de nuca, un remediu placut la gust si eficient contra viermilor intestinali. Tratamentul poate fi urmat vreme de patru-cinci seri la rand.

Imblanzeste crizele de reumatism

Vitaminele si sarurile minerale (calciul, magneziul si potasiul) prezente in compozitia cartofului sunt de mare ajutor reumaticilor. In acest caz, se consuma apa in care au fiert cartofii, care calmeaza durerile bolnavului. Seara, se bea cate o cana de apa ramasa dupa fierberea cartofilor, pana la ameliorarea simptomelor.

Pansament gastric

Carbohidratii din compozitia cartofului, criticati si interzisi in curele de slabire, au si multe calitati. Aceste substante faciliteaza digestia, cand se consuma portii rezonabile de cartofi fierti sau copti. In acest caz, pasta de cartofi este un pansament gastric avantajos, se digera usor si, in plus, acest meniu este foarte satios.

In afectiunile digestive, amidonul din cartofi este un minunat antiinflamator; in boala ulceroasa, se recomanda cate trei felii de cartof crud sau 100 ml de suc de cartofi amestecat cu o lingurita de miere. Leacul se administreaza cu 30 de minute inaintea meselor principale.

Ne ajuta cartofii sa slabim?

Cartofii ne pot ajuta sa slabim, dar cu doua conditii: sa fie consumati cu coaja si fara adaosuri de grasimi (ulei, unt, smantana, slanina etc.). O portie de cartofi copti, consumati cu tot cu coaja, impreuna cu o salata de varza, asigura necesarul de fibre alimentare pentru toata ziua, inlatura senzatia de foame si stimuleaza eliminarea reziduurilor din organism.

Cartofii nu ingrasa; dimpotriva, consumul lor ajuta in regimurile de reglare ponderala. Cartofii ingrasa insa cand se consuma in asociere cu uleiul in care sunt prajiti, cu carnea grasa cu care sunt preparati sau cu aditivii cu care se asezoneaza.

Dieta recomandata dupa aceasta perioada…

Pentru mic dejun, optati pentru un iaurt grecesc 10% si o banana. Puteti adauga si o portie de fulgi de ovaz (in jur de 100 g), fara dulceata sau miere de albine. La pranz si cina puteti consuma carne fara grasime (piept de pui, cotlet sau muschi de porc, muschi de vita, piept de curcan, peste sau fructe de mare) si legume crude (salata).

Aceasta dieta se poate tine intre 2 si 4 saptamani.

coral

coral