Statul maghiar continuă ofensiva prin care vrea sa pună mâna pe cele mai reprezentative clădiri din Cluj-Napoca. Fără îndoială, hotelul Continental este cel mai reprezentativ imobil al municipiului, iar suma oferită de statul maghiar, într-o ofertă secretă, reflecta acest lucru.
Pentru imobilul din Piața Unirii, suma oferită recent (oferta este valabilă și acum) a fost de aproape 40 de milioane de euro, dar ar putea urca, pentru ca în joc trebuie sa intre si Emil Boc, cu bugetul Primăriei Cluj-Napoca. Municipalitatea are drept de preempțiune, pentru că hotelul Continental este clădire de patrimoniu, iar statul român sau Primăria Cluj-Napoca o pot cumpara prioritar, arată Știri de Cluj.
Boc putea cumpara clădirea stindard acum 8 ani, pentru suma de 5 milioane de euro, dar nu a vrut. Acum, a declarat ca Primaria va face o oferta, daca “Conti” este de vânzare: “Noi, la Cluj, am luat câteva decizii strategice, precum Hotelul Continental. Am spus că îl vom cumpăra dacă se scoate la vânzare, indiferent cât va costa, pentru că este o clădire fundamentală a orașului. Dacă va apărea problema vânzării, ne vom exercita dreptul de preempțiune. Evident, la nivelul autorităților naționale, ar trebui să existe preocupări și din partea ministerelor de resort, astfel încât obiective strategice, importante, să fie păstrate în patrimoniul statului român. Adică fiecare pe palierul lor de competență să își facă datoria”, a spus Emil Boc.
Potrivit sursei citate, oferta statului maghiar a produs agitație in palatul administrativ de pe strada Moților.
Pentru a putea cumpara Continentalului, Emil Boc are nevoie de votul Consiliului Local, dar și de un buget consistent, pentru că va trebui oferită o sumă mai mare decât cea de pe piață.
Statul maghiar, prin universitatea Sapientia, a reușit anii trecuți sa cumpere alta clădire reprezentativa a Clujului, hotelul Melody, dupa ce nici Ministerul Culturii și nici Primăria Cluj-Napoca nu au dorit sa o faca, deși aveau acest drept.