coral

Deputatul Emanuel Ungureanu a oferit prima reacție după ce nu a prins un loc eligibil pentru obținerea unui nou mandat după stabilirea listelor Alianței USR-PLUS pentru alegerile parlamentare.

„Reproșez conducerii USRPLUS Cluj lipsa de transparență în relația cu mine, au fost lipsiți de fairplay. Trebuia un echilibru între USR și PLUS, a fost un joc de cine are gașca mai mare. Am fost îndepărtat de o anumită parte din USRPLUS. Conducerea USR Cluj, Cătălin Sălăgean, nu m-au vrut pe locuri eligibile, l-au vrut pe Radu Molnar, IT-ist. (…) Eu am fost săpat constant de liderii USR Cluj,  a fost o înțelegere meschină între colegii din USR și PLUS ca pe liste să nu fiu eu și Mihai Goțiu. A fost o invidie, o antipatie, s-au spus minciuni despre mine”, a spus Ungureanu.

Acum Ungureanu caută o nouă filială USR la care să adere.

„O să mă transfer la o altă filială USR, rămân la dispoziția unei conduceri a partidului care sper să se trezească fiind nevoie de un departament de resurse umane. E nevoie de reformarea conducerii USR și a PLUS”, a menționat Emanuel Ungureanu.

Totuși, Emanuel Ungureanu nu este chiar ușă de biserică. Acesta este implicat în numeroase probleme, mai ales în ceea ce privește spitalele clujene.

Emanuel Ungureanu terorizează medicii din Cluj

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu umblă prin spitalele clujene și amenință medicii cu live-urile pe facebook. Dacă nu îi convine ceva le spune că sunt „slugi” sau „marionetele” unor anume personaje din conducerea Universității de Medicină din Cluj Napoca. Raidurile lui Ungureanu trebuie privite în altă cheie: lupta pentru șefia UMF Cluj, care va avea loc anul viitor. În această luptă, parlamentarul are o anumită preferință, scrie evz.ro.

Se autointitulează ”distrugătorul” lui Lucan iar de aici încolo, sub acest steag, cutreieră spitalele și amenință pe toată lumea, inclusiv pe mulți medici de elită.

Deputatul Ungureanu ar fi folosit apelativele ”slugă” și ”marionetă”, la adresa medicului ginecolog Tunde Kovacs.

”El dorea să intre peste tot. Credea că este clinica privată a profesorului Stamatian, dar se înșela. Este o clincă de stat. Oferim servicii complexe femeilor care au mare nevoie de ele. La noi vin oameni din toate categoriile sociale și toți pleacă mulțumiți. I-am spus să meargă să obțină un acord din partea conducerii Spitalului Județean Cluj, iar eu cu mare drag îi voi arăta clădirea”, a declarat pentru EvZ, medicul Tunde Kovacs.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, acuzat de campanie electorală murdară

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat în 2019 o filmare de la Spitalul din Borșa despre care spune că este un „lagăr de concentrare pentru bolnavii cu boli psihice din județul Cluj”. 

”Pacienții din acest lagăr, fac baie în curte sau în niște băi care seamănă cu cele de la Auschwitz! Iarna, încăperile cu tavan ciuruit, care s-a prăbușit în capul bolnavilor de mai multe ori, sunt încălzite la sobele de teracotă, vechi”, a spus Emanuel Ungureanu.

După ce Emanuel Ungureanu a publicat imagini care arată condiţiile din spitalul de Boli Psihice Borşa din Cluj, conducerea spitalului vine cu precizări și afirmă că fotografiile postate de Ungureanu au fost realizate în mod tendențios.  

„Având în vedere informațiile apărute în presă, respectiv fotografiile referitoare la Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa, conducerea spitalului face următoarele precizări:

1.      Fotografiile apărute pe rețelele de socializare au fost realizate tendențios, urmărind să surprindă exclusiv aspecte negative.

2.      Domnul Ungureanu omite în mod voit să arate întreaga realitate, respectiv faptul că noua clădire a spitalului este construită deja și utilată de către Consiliul Județean Cluj. Aceasta va fi recepționată și dată în folosință în 2 luni. (atașăm fotografii relevante).

3.      Același domn uită  să ceară și să facă public punctul de vedere oficial al instituțiilor vizate, respectiv faptul că actualul spațiu este clădire monument istoric retrocedat, în care, din cauza proceselor de retrocedare, nu s-a putut investi.

4.      Consiliul Județean Cluj, cu resursele limitate pe care le are, reușește să dea în folosință o nouă clădire și are în lucru, diverse stadii de proiectare, încă 3 noi pavilioane la acel spital.

5.      Îi solicităm domnului Ungureanu să acționeze cu bună credință atunci când prezintă situații din sistemul sanitar și înainte să publice informații să solicite un punct de vedere astfel încât să nu fie atât de clar, ca acum, că este în campanie electorală.

6.      Îmbunătățirea sistemului sanitar și modernizarea acestuia nu se face doar cu scandal pe rețelele de socializare, ci cu exercitarea prerogativelor aferente fiecărei funcții publice; autoritatea legislativă reglementează, autoritatea locală investește”, arăta conducerea spitalului la scurt timp după publicarea imaginilor de către Ungureanu.

Emanuel Ungureanu, acuzat că e colaborator al DIICOT

Medicul Mihai Lucan a depus, prin intermediul avocaţilor în luna ianuarie a anului 2018, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală pe numele deputatului USR Emanuel Ungureanu, pe care îl acuză de compromiterea intereselor justiţiei, în dosarul instrumentat împotriva sa de DIICOT.

În plângerea depusă de medicul Lucan la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Emanuel Ungureanu este acuzat că a dezvăluit intenţionat şi în mod tendenţios jurnaliştilor informaţii trunchiate, pentru a crea o „presiune mediatică asupra instanţelor de judecată” şi ca să „asigure succesul acuzării”, spun surse judiciare.

De asemenea, potrivit plângerii, multe dintre informaţiile furnizate de deputatul USR procurorului DIICOT Marian Delcea se bazau, de fapt, pe „analize proprii” ale unor informaţii primite de la diverse surse, date care mai apoi au fost prezentate de acesta presei, în cadrul unor declaraţii publice, chiar înainte ca avocaţii să ia la cunoştinţă faptul ca Ungureanu a fost audiat, precizează luju.ro.

Aceste informaţii sunt, potrivit plângerii penale, dovedibile prin compararea declaraţiilor de presă care se regasesc în presă cu conţinutul declaraţiilor date de Emanuel Ungureanu la DIICOT.

Medicul Mihai Lucan mai arată, în plângere, că procurorul de caz Marian Delcea ar fi susţinut în timpul audierii din 3 ianuarie 2018 a deputatului Emanuel Ungureanu că acesta din urmă deţine calitatea de „colaborator ‘cu acte’ al DIICOT”, încă din 2007-2008, precizează sursa citată.

„În timpul anchetei dl.procuror Marian Delcea a afirmat în mai multe rânduri, inclusiv cu ocazia audierii deputatului Emanuel Ungureanu din data de 3 ianuarie 2018, că acesta a fost colaborator ‘cu acte’ al DIICOT în sensul art. 148 din Codul de procedură penală începând cu 2007-2008”, explică sursa menţionată.

Mai mult, în timpul audierii s-ar fi aflat că, în 2015-2016, au fost cooptaţi în aceeaşi calitate şi medicii Silviu Laurenţiu Moga şi Mihai Domnutiu Suciu din cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca.

coral

coral