Potrivit proiectului de buget postat pe site-ul Primăriei Florești, sumele se vor împărți după cum urmează.
Cheltuielile social-culturale depășesc 37 milioane de lei, din care cea mai mare parte revine capitolului Învățământ, peste 13 milioane de lei. Pentru Sănătate sunt prevăzuți 600.000 de lei.
Iar pentru Cultură, recreere și religie, 7.466. 220 de lei. Din acești bani, circa 1,2 milioane de lei vor reveni căminelor culturale. În timp ce, pentru asociațiile și fundațiile din comună se vor aloca 370.00 de lei, iar pentru susținerea cultelor este alocată suma de 350.000 de lei.
Grosul acestei secțiuni de buget merge însă către activități de sport și recreere, unde sunt 5,5 milioane de lei. Din această sumă cea mai mare parte, peste 4 milioane de lei, va merge pentru întreținerea parcurilor, zonelor verzi și a bazelor sportive și de agrement. Iar bugetul separat strict pentru sport este puțin peste 1,2 milioane de lei.
La Asigurări și asistență socială este prevăzut un buget de aproape 16 milioane de lei, din care pentru creșe circa 2,8 milioane de lei.
Partea de Servicii și Dezvoltare Publică, Locuințe, Mediu și Ape are un buget de 12 milioane de lei, din care cea mai mare parte, peste 7 milioane de lei, este prevăzută la capitolul Protecția Mediului. Cheltuiala cea mai mare de la acest capitol este cea cu salubritatea și gestionarea deșeurilor, pentru care se va plăti peste 6 milioane de lei.
Capitolul Transporturi are un buget de peste 28 de milioane de lei, sumă prevăzută pentru străzi.
Poliția Locală va avea un buget de 3.235.750 milioane de lei.
Comuna Florești are și un credit bancar de 44 de milioane de lei.
În privința listei de investiții, pe aceasta se regăsesc proiecte ca: Amenajare Centru ANL –(120.000 de lei), execuție lucrări Sala de sport (900.000 de lei), construire Baza sportivă de pe strada Carpați și studiu de fezabilitate, proiect tehnic și amenajare teren Baza sportivă ANL (30.000 de lei), locuri de joacă în Florești, Luna și Tăuți (3,6 milioane de lei), Parc Agrement Poligon (135.000 de lei), Parc de joacă copii ANL (448.470 de lei), nocturna la terenul de sport de pe strada Someșului (535.000 de lei).
De departe cea mai așteptată investiție este cea referitoare la varianta ocolitoare sud, unde pentru exproprieri și execuția unor lucrări în continuare este prevăzută suma de 544.000 de lei. Pentru execuția drumului de legătură sud există însă și o poziție suplimentară, unde este prevăzută suma de 44 de milioane de lei, respectiv creditul bancar pe care primăria l-a contractat în 2016 pentru această investiție.
Proiectul de buget este în dezbatere publică până în 6 februarie.