coral

Celebrul luptător de MMA clujean Ciprian Mariș și iubita sa, Mădălina Vlad, ambii foști concurenți EXATLON au scris și publicat împreună două cărți de dezvoltare personală „Jurnalul unui bărbat puternic” și „Jurnalul transformării mele”, care doresc să îi îndrume pe cei care vor să devină cea mai bună variantă a lor.

Dezvoltarea personală, atingerea unui nivel superior în ceea ce privește sănătatea fizică, mentală și emoțională, a devenit un lucru tot mai căutat de români, mai ales în aceste vremuri tulburi. Având în spate ani de zile de sport de performanță, în care au fost nevoiți să învețe ce înseamnă și echilibrul mental și emoțional, Ciprian Mariș și Mădălina Vlad au decis să împărtășească din experiența lor. Lansarea cărților a avut loc în data de 15 mai, în colaborare cu Decathlon Cluj și au fost publicate la editura Libris.

Ciprian este luptător de MMA, număr 1 în România, iar Mădălina este sportivă de perfornamță și antrenoare de fitness, dar lucrează foarte mult și pe parte de psihologie și emoții.

„Nu e suficient ca un antrenor doar să îți spună ce exerciții să faci. De când lucrez cu oamenii am învățat că nu există doar o latură, nu există doar sportul. Noi, oamenii, suntem mai mult de atât. Trebuie să existe un echilibru emoțional, mental, al nutriției”, a declarat pentru BZC Mădălina Vlad.

Astfel, luând experiența pe care au adunat-o în zeci de ani, au scris cele două cărți-jurnal, care sunt menite să îi ajute pe cei care doresc să evolueze.

„Sunt două cărți. Una am scris-o eu, pentru bărbați, Jurnalul unui bărbat, iar una a scris-o iubita mea, pentru femei, Jurnalul transformării mele. Sunt, de fapt, jurnale de dezvoltare personală. Putem să spunem că este ca un cantonament pentru un an de zile. Cei care cumpără volumul pot să completeze, să își scrie acolo, să citească, toate cu scopul de a se dezvolta personal”, a explicat Ciprian Mariș.

„Jurnalele acestea sunt de dezvoltare personală și sunt unice în România. De fapt, eu cred că sunt unice în lume, pentru că nimeni nu a oferit structura aceasta de aur pe care oamenii o pot urma ca să își schimbe viața complet. Jurnalul unui bărbat puternic este strict pentru bărbați și este mai dur, pentru cei care vor să treacă la alt nivel, să își preia controlul asupra vieții. Practic, de dimineața până seara, jurnalul de ajută să îți stabilești obiectivele. Le-am scris din experiența noastră, din ceea ce ne-a ajutat sp devenim campioni, din programul nostru de zi cu zi. Este o formulă, este structura noastră din sport, pe care am dorit să o oferim oamenilor care vor mai mult de la ei înșiși. Cea pentru femei, Jurnalul transformării mele merge mai mult pe zona emoțională. În fiecare zi există câte o provocare pentru femei și merge pe ideea de studiu personal, recunoștință, meditație, pe stabilirea obiectivelor. Cărțile sunt asemănătoare, doar că la Ciprian sunt întrebări, la mine provocări”, l-a completat Mădălina.

Cei doi sportivi-autori, în momentul în care s-au gândit la conceptul cărților, s-au gândit ce le-a lipsit lor ca sportivi de performanță, de ce ar fi avut nevoie, iar aceștia au ajuns la concluzia că „îndrumarea” a fost cel mai important ingredient pentru succesul lor.

„Ne-am gândit ce ne-a lipsit nouă atunci când aveam nevoie de îndrumarea unui psiholog sau a unui om care să ne inspire, să ne dea o mână de ajutor să ne ridicăm atunci când cădem. Drumul nostru a fost destul de lung. Ciprian are 19 ani de sport de performanță, iar eu 15. Noi a trebuit să dăm cu capul ca să învățăm toate lucrurile pe care le-am scris în aceste cărți”, a mai spus Mădălina.

Cărțile nu doresc să fie doar un ghid pentru cei care doresc să facă sport de performanță, ci doresc să ajute oamenii să devină o variantă mai bună a lor, să îi ajute să lucreze cu ei înșiși pe mai multe nivele.

„Este o carte care să te ajute, să te învețe. Nu e doar pentru corp, ci și pentru minte, fiindcă echilibrul minții este foarte important atunci când dorim să ne atingem obiectivele. Noi prin aceste cărți dorim să îi ajutăm pe cititori să își descopere dorințele, să muncească pentru ele, să și le îndeplinească”, a explicat luptătorul MMA.

„Un obstacol în calea îndeplinirii dorințelor sau atingerii obiectivelor sunt fricile. De obicei, frica de a ieși din zona de comfort. Dar, de multe ori ai nevoie de un îndrumător, de cineva să te vadă din exterior, indiferent cât de autodidact ești tu ca om. Și sportivii de performanță au un antrenor până în ultima lor zi de muncă”, a completat antrenoarea de fitness.

Cărțile pot fi comandate de AICI.

 

coral

coral