Consiliul Județean Cluj a anunțat în urmă cu câteva zile că personalul medical clujean din prima linie a luptei cu COVID19 va fi distins cu titlul de Cetățean de Onoare al Județului Cluj.
În urma acestui anunț, un clujean îndurerat că și-a pierdut mama, a lansat în spațiul public „o opinie personală”, așa cum o denumește chiar el, îi adresează o întrebare președintelui CJ: „Cum să premiați niște medici criminali care mi-au ucis mama?”.
Bărbatul îi acuză pe medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, după ce, susține acesta, femeia sar fi contactat infecții nosocomiale chiar în spital.
„Doamne ferește domnule Alin Tișe. Nu faceți cinste funcției vremelnice de de președinte al Consiliului Județean Cluj. Cum să premiați niște medici criminali care mi-au ucis mama – Nagy Ana. Mama a fost ucisă de medici de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj care mi-au ucis mama cu bună știință, premeditat… calculat. Nu știți că procentul de a ieși în viață este de 90% la secțiile ATI. Sute de pacienți au murit la secția de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj și dumneavoastră îi premiați, îi lăudați, le oferiți bani, cadouri. Oare nu vă faceți părtaș la crimele lor? Mama în 27 de zile de spitalizare a contactat trei infecții nosocomiale care au contribuit semnificativ la decesul acesteia. Aceste infecții nosocomiale nu au fost raportate la DSP Cluj”, a scris Ovidiu Marian Nagy pe rețelele de socializare.
De asemenea, bărbatul acuză medicii că ar fi invadat intimitatea pacientei, ștergând conversații din telefonul ei.
„Oare nu știți, nu cunoașteți atitudinea cadrelor medicale, a doctorilor, cum le iau pacienților telefoanele, cum le șterg mesajele, conversațiile, fotografiile? Cadrele medicale, angajați ai spitalului au șters mesajele, conversațiile și fotografii din telefonul mobil al mamei mele, Nagy Aba. Aceste cadre medicale au abuzat de autoritatea lor, de funcția lor, de situația precară în care se află mama internată la terapie intensivă”, a adăugat Ovidiu.
De asemenea, Ovidiu Marian acuză că în spitalele din țară se ascund neregulile.
„Din păcate e o practică diabolică și murdară în Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, dar și în alte spitale din România, în această perioadă. Medicii încearcă să ascundă adevărul, să mușamalizeze neregulile, abuzurile, crimele, minciunile și lipsurile sistemului medical românesc”, a mai spus bărbatul.
Infecțiile nosocomiale, o problemă la Cluj
1.356 de pacienți din spitalele românești s-au infectat cu infecții asociate actului medical în ultimele 7 luni, arată o notă a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate privind infecțiile raportate oficial în spitale.
În anul 2018, județul Cluj se afla pe locul trei la nivel național, în ceea ce privește infecțiile intraspitalicești.
Județul Cluj se afla pe locul al treilea la nivel național în statistica infecțiilor intraspitalicești, cu 1.768 de cazuri, în 2017 (21% infecții de plaga, 19% infecții respiratorii, 17 % infecții urinare, 13 % bacteriemii, 24 % infecții digestive – majoritatea infecții cu Clostridium difficile). Raportul de activitate al DSP Cluj pe anul 2017: Direcția conștientizează că medicii curanți evită declararea cazurilor de infecții asociate asistenței medicale. ”Datorită evitării declarării de către medicii curanți a cazurilor de infecții asociate asistenței medicale, se îngreunează activitatea de supraveghere și control a acestora”, se arată în document.
*Până la ora publicării acestui material, reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase Cluj nu au oferit un punct de vedere.