Mierea manuka este utilizată de aproximativ 300 de ani. Puțin comparativ cu folosirea pe scară largă a mierii tradiționale, de încă de acum 6000 de ani. Însă pentru ca mierea manuka să ajungă pe rafturile supermarketurilor a fost nevoie ca albinele europene să polenizeze copacii manuka din Noua Zeelandă, Australia și Insulele Polineziene.
Care este diferenta dintre mierea de Manuka si alte tipuri de miere?
Ceea ce face că mierea de Manuka să fie diferită este profilul ei nutrițional extraordinar. Mierea obișnuită este deja cunoscuta pentru valorile ei nutriționale și pentru faptul că ajuta sistemul imunitar. În general însă, mierea de Manuka se distinge de alte tipuri de miere, pentru că este o sursa bogata de: aminoacizi, vitaminele din complexul B (cum ar fi B6, tiamina, niacina, riboflavina, acidul pantotenic), calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu și zinc.
Specialiștii spun că în cazul mierii de Manuka, conținutul nutrițional este de aproape de patru ori mai mare decât cel al varietăților de miere obținute din flori normale. Acesta este ceea ce experții numesc factorul unic Manuka (UMF).
Mierea de Manuka beneficii:
- Ajuta in cazul suprapopularii bacteriene a intestinului subtire, in cazul acidului gastric si in cazul bolii de reflux gastroesofagian.
- Mentine pielea sanatoasa, avand proprietati antimicrobiene si proprietati ce ajuta la vindecarea tesuturilor.
………………..
Citeste mai departe Miere de manuka beneficii Afla care sunt Leacuri băbești pentru raceală si gripă