coral

Încep înscrierile pentru examenul de Bacalaureat 2021. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că la prima sesiune sunt așteptați peste 100.000 de candidați. Aceștia pot depune cererile de luni, 31 mai, până vineri, 4 iunie. Iată ce alte acte sunt necesare.

Ce acte sunt necesare pentru înscrierile la examenul de Bacalaureat 2021

Absolvenții de liceu care vor să susțină ”examenul maturității” în prima sesiune din acest an trebuie să completeze o cerere de înscriere la Bacalaureat 2021. Însă, acest document poate fi însoțit și de alte cereri pentru recunoașterea și echivalarea competențelor lingvistice în limbi străine sau a competențelor digitale. În plus, candidații trebuie să completeze un tabel de înscriere.

Descarcă de mai jos documentele necesare pentru înscrierile la examenul de Bacalaureat 2021:

Cererea de înscriere la Bacalaureat 2021

Tabelul de înscriere la Bacalaureat 2021

Cerere de recunoaștere și echivalare a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine

Cerere de recunoaștere și echivalare a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competențelor digitale

Cerere de recunoaștere și echivalare a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competențelor digitale – Certificat ECDL validat digital

Cum trebuie să fie completate actele necesare pentru înscrierile la examenul de Bacalaureat 2021

Absolvenții de liceu care vor să se înscrie la examenul de Bacalaureat 2021 trebuie să completeze partea I a cererii. Însă, cei care vor să li se echivaleze probe pe care le-au susținut în anii anteriori sau sesiunile anterioare trebuie să completeze partea I şi partea a II-a din cererea de înscriere.

De asemenea, absolvenții de liceu care vor să își echivaleze probe scrise la examenul de Bacalaureat 2021 la discipline la care au obținut premii individuale la concursuri sau olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de către Ministerul Educaţiei, în cel puţin una din clasele a IX-a – a XII-a, trebuie să completeze partea I şi partea a III-a din fișa-tip.

Cei care au au obţinut o certificare cu recunoaştere internaţională a competenţelor lingvistice, respectiv digitale, pot cere recunoaşterea şi echivalarea acestora cu proba C, respectiv proba D. Tot ce trebuie să facă este să completeze cererea de înscriere, precum și o cerere de recunoaștere și echivalare.

Totodată, absolvenții de liceu care după data de 15 septembrie 2020 au obținut un certificat ECDL pot cere echivalarea probei de evaluare a competențelor digitale prin completarea cererii de înscriere la examenul de Bacalaureat și a uneia de recunoaștere și echivalare.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2021

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat 2021, elevii din clase terminale vor încheia cursurile la data de 4 iunie. Prima probă va fi cea de Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, și va avea loc în perioada 14-16 iunie 2021.

Apoi, în perioada 16-17 iunie, va avea loc proba B, de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Proba D, pentru evaluarea competențelor digitale, se va organiza în perioada 18-23 iunie, iar proba C, de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, va avea loc între 23 și 25 iunie.

Probele scrise vor lua startul pe 28 iunie, cu examenul de Bacalaureat la Limba și literatura română. Apoi, pe 29 iunie, candidații vor susține proba obligatorie a profilului. Pe 30 iunie va urma proba la alegere a profilului și specializării, iar la 1 iulie va avea loc proba la limba și literatura maternă.

Rezultatele la probele scrise vor fi afișate la data de 5 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Acestea vor fi rezolvate în perioada 6 – 9 iulie. Rezultatele finale vor fi afișate la data de 9 iulie.

coral

coral