La mai puțin de un an după ce au achitat toate ratele pentru cumpărarea unui apartament într-o casă nouă din comuna Apahida, județul Cluj, doi soți au văzut cum locuința lor se năruie. Așa au aflat cei doi că materialele folosite la construcție de foștii proprietari nu erau cele prezentate cu ocazia achiziției, iar clădirea „nouă” era, de fapt, o extensie a unei case vechi. Cei doi păgubiți au făcut plângere în 2014 la poliție contra celor care le-au vândut apartamentul, iar în urmă cu aproape două luni a venit și primul verdict al judecătorilor.
În 2008, o familie din Cluj-Napoca a apelat la un agent imobiliar pentru a-și achiziționa un apartament în Apahida, comună situată la nici 20 de kilometri de municipiul reședință de județ, care a cunoscut o explozie în dezvoltarea imobiliară. Dintre toate ofertele prezentate de agentul imobiliar, soții B.I.F. și B.M.I. au ales un apartament de 97 mp, cu trei camere și terasă, situat într-un imobil ce era prezentat ca fiind nou construit, din cărămidă pe fundație de beton, la prețul de 70.000 de euro. Familia a încheiat un precontract de vânzare-cumpărare, achitând un avans și angajându-se să plătească întreaga sumă în cinci ani. Cei doi soți s-au mutat în apartament în 2008, achitând ratele aferente până în 2013, când au perfectat contractul de vânzare-cumpărare, devenind astfel proprietarii apartamentului numărul 4 din imobil.
La niciun an de când au devenit proprietari cu acte în regulă, cei doi soți aveau să constate că visul de a avea propria lor casă s-a dărâmat la propriu. În luna iunie 2014, podeaua apartamentului s-a surpat din cauza cedării structurii de rezistență a planșeului. Cu această ocazie, noii proprietari au constatat că planșeul este parțial realizat din grinzi de lemn cu intercalări din șipci, între care s-a turnat mortar, situație ce nu corespundea cu materialele menționate în documentele prezentate cu ocazia cumpărării apartamentului. Noii proprietari au descoperit că apartamentul achiziționat nu face parte dintr-o construcție nouă, astfel cum i-a fost prezentat de vânzători cu ocazia încheierii contractului de vânzare. Revoltați și considerând că au fost înșelați, au depus plângere la Poliție, informează Libertatea.