Comitetul Județean pentru Situații de urgență a hotărât închiderea localurilor și interzicerea evenimentelor în mai multe localități din Cluj!
În urma depășirii ratei de incidență de 1.5, numărul cazurilor de COVID-19 în continuă creștere a provocat o ședință în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj.
„Având în vedere rata de incidență cumulată pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Cluj, comunicată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și faptul că incidenţa cumulată din ultimele 14 zile în municipiul Cluj-Napoca și alte unități administrativ-teritoriale, respectiv Apahida, Căianu, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Feleacu, Florești, Mintiu-Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic și Vad este peste pragul de 1,5/1.000 locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat astăzi Hotărârea nr.46, prin care s-au dispus următoarele măsuri de limitare și prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2, începând cu data de 12.10.2020, până la data atingerii unei rate de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 locuitori”, arată hotărârea.
Astfel, în urma ședinței, s-a decis închiderea restaurantelor și cafenelelor, a jocurilor de noroc, a cinematografelor, barurilor, cluburilor sau discotecilor pe o perioadă de 10 zile. Pe lângă asta, s-a hotărât interzicerea evenimentelor timp de 10 zile în municipiul Cluj-Napoca, dar și în Florești, Apahida, Sic, comuna Feleacu și a altor localități din județ.
Astfel, este interzisă organizarea de evenimente, precum nunți, botezuri sau petreceri. De asemenea, mai este interzisă organizarea spectacolelor sau concertelor în spații închise.
Această hotărâre se va menține timp de 10 zile, după care se va mai analiza o dată situația epidemiologică.
Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean a anunțat că, după recordul de 117 infectări cu coronavirus înregistrat joi, 8 octombrie, Cluj-Napoca a ajuns la o rată de 1,54 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.
Amintim însă că prin hotărârea 43 din 27 august, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis că activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor se poate relua în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.