Ancheta în dosarul fostului șef BCCO Liviu Șipos se apropie de finalizare iar acuzațiile devin din ce în ce mai șubrede.
Pretinsul grup infracțional în care un rol central i-a fost atribuit lui Groșan Adrian supranumit „locotenentul” fostului șef BCCO nu se suține, ba mai mult s-a confirmat ceea ce s-a susținut de la început – că cei doi nici măcar nu se cunosc și că Groșan Adrian nu are nicio legătură cu pretinsele persoane vătămate. După o campanie mediatică prin care s-a forțat arestarea preventivă a lui Groșan Adrian, procurorul schimbă acuzațiile sub presiunea lipsei probelor care să susțină povestea desprinsă ca din filme.
La finalul anchetei nimic nu se mai confirmă, iar procurorul se vede obligat să facă alte acuzații nesusținute de probe pentru a justifica intervenția în forță de la debutul dosarului.
Grupul nu mai e grup, în lipsa unei legături între inițiatorul grupului și pretinsul executant scopul acestui grup devine incert, iar susținerile inițiale că scopul grupului era de identificarea a unor oameni de afaceri și șantajarea lor este departe de realitate, iar acuzațiile de șantaj și lipsire de libertate care au ținut prima pagina a ziarelor devin o simplă poveste, în care nici măcar procurorul nu mai știe cine ce a făcut sau dacă faptele au avut loc în realitate.
Un lucru este cert, însă, în activitatea infracțională a fostului șef BCCO Cluj, care s-a erijat într-un organ de anchetă privat, au fost implicați funcționari activi din cadrul structurilor locale ale MAI și BCCO, anchetați și ei pentru sprijinul acordat acestuia, ultimul pus sub acuzare fiind comisarul sef din cadrul BCCO Cluj Marc Dragos Călin.