Bazrakan Abdul Rahman, patronul caselor de schimb valutar Saker din Cluj Napoca, a fost condamant de judecătorii clujeni la 2 ani şi 10 luni închisoare, cu executare, într-un dosar în care a fost acuza de dare de mită.
În concret, acesta a fost condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare pentru dare de mită și 8 luni de închisoare pentru infracțiunea de instigare la fals intelectual în formă continuată.
Potrivit procurorilor, ”inculpatul Bazrakan Abdul Rahma, la diferite intervale de timp în perioada 05-14.03.2018, i-a dat în mod direct inculpatului Verdes Attila– funcționar public angajat al Sala Polivalentă S.A. care avea ca atribuţie în fişa postului supravegherea persoanelor obligate la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, de trei ori câte 50 lei, bani care nu i se cuveneau, în legătură cu neîndeplinirea de către funcţionarul public a îndatoririlor de serviciu constând în permiterea primului să plece de la locul de muncă şi să se ponteze ca prezent în fişa de prezenţă, şi subsecvent nesesizarea organelor de control.
În 2017, BAZRKAN ABDUL RAHMAN a fost condamnat cu suspendare pentru uciderea unui motociclist și pus să facă muncă în folosul comunității în cadrul administrației locale. În cadrul rechizitoriului, patronul caselor de schimb valutar Saker este acuzat că l-a convins pe Verdeș să îl ponteze fictiv în cadrul obligației de a presta muncă în folosul comunității. Pentru acest serviciu, Bazrakan l-ar fi mituit pe Attila Verdes cu suma de 150 de lei, care ulterior a fost condamnat la 2 ani, 2 luni si 20 de zile de închisoare, cu suspendare.
Însă, potrivit celeilalte condamnări primite de Bazrakan Abdul Rahma termenul de supraveghere pentru suspendarea pedepsei este de 3 ani. Potrivit codului penal, ”dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară”.