coral

Consiliul Județean Cluj a organizat în perioada 5-8 martie, la București, o manifestare expozițională destinată promovării femeilor antreprenor din domeniul culturii locale tradiționale. Desfășurat sub brandul Produs de Cluj, evenimentul a reunit 30 de producători și artizani locali și s-a desfășurat la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

coral

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,La zece ani de la debutul proiectului Produs de Cluj, proiect inițiat și susținut de Consiliul Județean, am revenit la București grație parteneriatului cu Ministerul Agriculturii. A fost ocazia perfectă pentru a prezenta bucureștenilor gustul bucatelor ardelenești, măiestria artizanilor locali și frumusețea jocului popular. Deoarece târgul a fost organizat chiar de Ziua Internațională a femeii, ne-am propus și am reușit să scoatem în evidență femeile antreprenor, ținând cont de faptul că aproximativ 85% dintre colaboratorii noștri din proiect sunt reprezentantele sexului frumos. Este o dovadă a faptului că femeile pot reuși în afaceri, având nevoie doar de curaj și determinare. Suntem bucuroși că am contribuit și noi, ca autoritate a puterii locale, la promovarea micilor afaceri și că din ce în ce mai multe familii tinere se alătură proiectului nostru, care a devenit o adevărată trambulină spre succes”.

La Târgul Produs de Cluj de la București expozanții au oferit vizitatorilor preparate alimentare din lapte și carne, miere de albine, dulcețuri și sucuri naturale, turtă dulce, pâine, prăjituri și ciocolată de casă, conserve din legume, vinuri de masă și uleiuri presate la rece. Nu au lipsit nici de această dată obiectele de artizanat, de la costume populare specifice zonei, accesorii necesare acestora, bijuterii lucrate de mână, articole de marochinărie, produse cosmetice bio și lavandă. Calitatea produselor de pe standuri a fost apreciată la justa lor valoare, dovadă fiind faptul că, la finalul manifestării, stocurile erau fie epuizate total, fie extrem de mici!

Alături de expozanți, la București au fost prezente și două ansambluri folclorice, respectiv Valea Someșului din Gherla și Grupul tradițional al Zegrenilor din Ceaba, care au prezentat publicului vizitator al târgului cântece și jocuri populare din zona Clujului.

De menționat este faptul că, în prima zi a târgului, cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul unei mese rotunde, proiectul derulat prin Asociația Produs de Cluj a fost recomandat și prezentat reprezentanților altor consilii județene ca model de bune practici și care ar fi bine să fie aplicat și în restul țării la nivelul autorităților locale.

coral