La mijlocul lunii octombrie, lucrările de alimentare cu apă a satului Sălicea erau „în linie dreaptă”, transmiteau reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Cluj. Forul județean anunța atunci că au început lucrările din cadrul contractului „Facilitarea alimentării cu apă a rezervorului de înmagazinare a apei din localitatea Sălicea și a imobilelor din zona proiectului, branșamente”.

coral

Prin intermediul proiectului, urma să fie realizată conducta de aducțiune în lungime de 3,85 km pentru alimentarea cu apă a rezervorului de 200 mc din localitatea Sălicea. Rețeaua de conducte de distribuție în comuna Ciurila, în lungime totală de 15,7 km, era realizată aproape integral, potrivit CJ Cluj.

coral

În cel mai scurt timp posibil vom finaliza aceste lucrări și vom da apă potabilă cetățenilor comunei Ciurila în anul acesta, așa cum am promis”, a precizat, în octombrie, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Acum, la mai bine de o lună de la acel anunț, Tișe afirmă că se testează conductele, iar în cursul zilei de vineri apa va fi pornită în rețea, clujenii din Sălicea urmând să încheie contractele de furnizare de apă potabilă.

„Fie că locuiți în această zonă, fie că este o destinație de recreere, trebuie să știți că de acum apa potabilă este o facilitate la îndemână. Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de execuție a conductei care va permite în câteva zile racordarea tuturor locuitorilor din Ciurila. (…) Este un proiect la care eu personal am ținut mult, pe care l-am promis și pe care l-am finalizat. Iată că se poate! Normalitatea se optine (sic!) foarte greu, cu multă implicare și muncă”, se arată într-un mesaj al lui Alin Tișe, postat pe Facebook în cursul zilei de miercuri.

Vă reamintim că președintele CJ Cluj a semnat încă din data de 1 februarie 2017 autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de alimentare cu apă potabilă în localitatea Sălicea, comuna Ciurila, județul Cluj. Lucrările, în valoare totală de 3.173.447 lei, constau în realizarea de aducțiuni din sistemul de alimentare cu apă Cluj-Napoca – Feleacu – Casele Micești.

În acest scop, pe traseul rețelei urmau să fie edificate un bazin de alimentare suprateran, o stație de pompare dotată cu un rezervor suplimentar de 100 de mc, cămine de vane, hidranți subterani, branșamente precum și alte echipamente și dotări corespunzătoare. Rețeaua de alimentare cu apă potabilă are o lungime de 17.600 metri și traversează teritoriul a trei unități administrativ-teritoriale clujene, respectiv comunele Feleacu, Tureni și Ciurila.

„Mă bucur că am reușit să rezolvăm o problemă care era blocată de mai bine de doi ani și care îi afecta negativ pe toți locuitorii acestei localități limitrofe municipiului reședință de județ. În acest fel, într-o perioadă de timp pe care mi-o doresc a fi cât mai scurtă, vom oferi locuitorilor din Sălicea acces la o apă de calitate și la toate beneficiile pe care aceasta le va aduce”, a precizat, în februarie 2017, Alin Tișe.

coral