Rosenfeld Michael-Emeka, un rapper din Cluj, care spune că a fost bătut de un polițist clujean, a fost condamnat în acest an pentru comiterea a două infracțiuni din domeniul tâlhăriei calificate.

coral

Potrivit Deciziei 784/2022, din data de 9 iunie 2022, a Curții de Apel București, Rosenfeld Michael-Emeka a fost condamnat la pedeapsa de doi ani și două luni de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la tâlhărie calificată. În plus, el trebuie să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității la Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj.

Tâlhării cu cuțitul la gât

Emeka a fost arestat pe de 19 iunie 2021, în baza unui mandat de arestare emis de Judecătoria Sectorului 4 București, și a stat în arest trei luni, mai exact până în data de 22 septembrie 2022. El a fost acuzat că împreună cu un alt tânăr, au tâlhărit două persoane din Capitală, cărora le-a fost pus cuțitul la gât.

„În data de 19.06.2021, în jurul orei 00.00, aflându-se pe o stradă din Sector 4, Municipiul București, inculpatul Rosenfeld Michael-Emeka le-a abordat din spate pe persoanele vătămate *** și ***, blocându-le direcția de deplasare, însoțindu-l îndeaproape pe inculpatul Petcuță Valentin în timp ce acesta le-a deposedat pe persoanele vătămate de un telefon mobil marca Samsung Galaxy A51, respectiv de un telefon mobil marca Huawei P10 Lite, în urma amenințării persoanei vătămate *** prin poziționarea unui cuțit de tip briceag la gâtul acesteia”, se arată în sentința de condamnare de la Judecătoria Sectorului 4.

Tot prin decizia Curții de Apel București, Emeka a primit și un termen de încercare de doi ani și două luni, timp în care nu are voie să comită alte infracțiuni.

Trecut în registrul cu date genetice judiciare

Prin sentința Judecătoriei Sectorului 4, Emeka Rosenfeld a fost obligat să la prelevarea de probe genetice.

„În temeiul art. 7 alin. 1 şi 3 din legea nr. 76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpatul Rosenfeld Michael-Emeka pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic”, se mai arată în documentul Public.

Și-a amenințat fosta iubită și s-a cerut ordin de protecție

Poliția Cluj susține că fosta iubită a lui Emeka a cerut ordin de protecție după ce acesta a amenințat-o că o va ucide.

Toată povestea a avut loc în cursul lunii iunie 2022, la câteva zile după ce a fost condamnat definitiv la Curtea de Apel București, semn că milostenia oferită de judecători nu a avut niciun efect.

„La data de 22 iunie a.c., o tânără în vârstă de 20 de ani, din județul Cluj a sesizat Poliția municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliție, cu privire la faptul că la data de 23 martie a.c., un tănăr în vârstă de 19 ani, din municipiul Cluj-Napoca, i-ar fi adresat amenințări cu acte de violență, prin intermediul unei înregistrări video postate pe platformele de socializare”, susține IPJ Cluj.

Potrivit informațiilor comunicate de IPJ Cluj, la data de 17 iunie a.c., în timp ce se afla în prezența mai multor persoane, în zona unei baze sportive din cartierul Mănăștur, tânăra ar fi fost amenințată din nou de cel în cauză cu acte de violență, provocându-i acesteia o stare de teamă. Totodată, tânăra a reclamat faptul că a fost intimidată și amenințată cu moartea, prin intermediul unui mesaj trimis de cel în cauză unei cunoștințe comune, pentru a nu sesiza poliția despre situația de fapt”, susține IPJ Cluj.

Scandal la Secția 4 de Poliție

Tânărul de 19 ani a fost chemat să se prezinte la Secția 4 de Poliție Cluj Napoca pentru a-i fi aduse la cunoștință prevederile ordinului de protecție.

Ajuns acolo, potrivit unei filmări făcute de apropiații lui Emeka, acesta a fost lovit de un bărbat în civil în zona bărbiei. Emeka susține că a fost bătut fără niciun motiv chiar de șeful Secției 4 de Poliție Cluj Napoca.

„M-a umflat fără niciun motiv. Mai exact șeful de la Secția 4 Mănăștur Cluj Napoca, m-a umflat și apoi mi-a dat și 24 de ore pentru a nu mă putea duce la Medico Legală”, a spus raperul Emeka pe o filmare de pe tiktok.

De cealaltă parte, Poliția Cluj susține că raperul ar fi proferat injurii și amenințări agenților de poliție, fiind necesară folosirea forței pentru imobilizarea acestuia.

„Aflat la sediul secției de poliție, tânărul ar fi adresat injurii și amenințări cu acte de violență agenților de poliție și instituției, context în care a fost îndrumat să manifeste un comportament civilizat. Acesta ar fi devenit agresiv, polițiștii procedând astfel la imobilizarea lui. Au fost demarate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare în formă continuată și influențarea declarațiilor, fiind dispusă reținerea pentru 24 de ore a celui în cauză.

Unitatea de parchet competentă a fost informată cu privire la amenințările cu moartea și intențiile de distrugere a bunurilor instituției adresate de cel în cauză polițiștilor, în vederea analizării existenței sau inexistenței elementelor constitutive ale infracțiunii de ultraj”, susține IPJ Cluj, potrivit Foaia Transilvană.

 

coral

coral