coral

Oamenii care moderează Facebook-ul îşi petrec timpul citind şi uitându-se la teorii ale conspiraţiilor, crime violente şi altele, deseori de sute de ori pe zi. Această activitate îi determină să apeleze la tot felul de „distracţii” chiar la locul de muncă pentru a face faţă stresului.

Mulţi dintre ei – care de fapt lucrează pentru o companie de servicii numită Cognizant – nu termină un an la acest joc care presupune consumarea celor mai rele lucruri de pe internet. În acest timp, moderatorii fac faţă prin consumarea drogurilor şi prin activităţi sexuale, totul având loc în timpul muncii, scrie Futurism.

Casey Newton, jurnalist de la The Verge, a vorbit cu unii moderatori ai Facebook, actuali şi foşti. Aceştia au ilustrat o imagine a unui sistem defect şi un mediu de lucru care afectează sănătatea mintală a angajaţilor.

„Un motiv pentru care am decis să plec este acela că nu m-am simţit bine în casa mea şi în propria piele”, a spus un fost angajat pentru The Verge, după ce a descris modul în care a fost acostat de alţi angajaţi, începând să aibă asupra lui un pistol pentru a se apăra.

Alţi angajaţi s-au ales cu tulburări dezvoltate în urma traumelor ca rezultat al vizionării crimelor şi a altor acte grafice postate pe Facebook sau Instagram.

De asemenea, unii au căzut în capcana teoriilor conspiraţiilor, începând să creadă în ele. Un moderator a menţionat că a avut colegi care negau existenţa Holocaustului sau a împuşcăturilor din Parkland.

Pentru a face faţă la locul de muncă, mulţi angajaţi au recunoscut că au început să ia droguri şi să întreţină relaţii sexuale. „Nici nu pot să spun cu câţi oameni am fumat. Este atât de trist când mă gândesc acum. Ne drogam şi ne întorceam apoi la lucru. Nu este profesionist”, a precizat un alt fost angajat.

În mod deloc surprinzător, sistemul pare să nu funcţioneze foarte bine. Moderatorii sunt evaluaţi în funcţie de acurateţea deciziilor de a înlătura postări, ceea ce este determinat în întregime de decizia pe care ar fi luat-o managerul în cazul ştergerii sau păstrării unei postări.

Ceea ce înseamnă că amândoi pot greşi sau că unul dintre ei ar folosi o versiune veche de set de reguli. O problemă des întâlnită este aceea că politicile interne se pot schimba şi de câteva ori pe zi.

„Acurateţea este evaluată numai în funcţie de un acord”, a spus un alt angajat. „Dacă eu şi managerul permitem vânzarea de heroină, Cognizat a avut dreptate, pentru că amândoi am căzut de acord. Acest lucru este fals”, a adăugat acesta.

coral

coral