coral

Un băieţel de 3 ani din Cluj a supravieţuit unei operaţii complicate pe creier, dar a murit din cauza cononavirusului luat din spital. Părinţii dau vina pe medici, arătând că Matei a fost internat într-un salon cu persoane infectate cu COVID-19. Medicii spun că băiatul a fost pus într-o rezervă împreună cu alţi doi pacienţi ale căror teste erau negative la momentul respectiv.

coral

O lună şi două zile a durat chinul micuţului şi în tot acest timp a fost plimbat prin trei spitale din Cluj-Napoca. Părinţii nu şi-ar fi închipuit niciodată că în spatele problemelor de reflux pentru care l-au internat la Spitalul de Copii se ascundea de fapt o tumoră cerebrală. După două săptămâni de investigaţii, medicii au decis să îl transfere la Clinica de neurochirurgie a Spitalului Judeţean pentru operaţie pe creier, relatează Observatornews.ro. Răul cel mare avea să se întâmple însă în timp ce copilul era la Terapie Intensivă. Din lipsă de locuri, medicii l-au internat pe micuţ în aceeaşi secţie cu alţi doi pacienţi vârstnici. Abia după câteva zile, testul PCR a confirmat bănuielile tatălui: femeia şi bărbatul cu care Matei împărţea camera aveau COVID-19. Micuţul încă nu, dar se simţea din ce în ce mai rău. Avea febră şi dureri mari în piept şi în spate.

Ariana, mama copilului a povestit pentru sursa citată: „Soţul meu, de fiecare dată când mergea la vizita, îi spunea: domnul doctor, copilul face febră. Domnul doctor, nu-i faceti va rog o raza la plămâni, să vedem, să nu aibă ceva la plămâni”. I se răspundea că e „imposibil să aibă ceva”.

Abia al treilea test PCR a ieşit pozitiv. Trecuseră două săptămâni de la operaţie. Abia in 2 aprilie, Matei a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase, dar mult prea târziu.

O confirmă fişa de internare pe care scrie clar ca avea deja 70% afectare pulmonară, iar la ancheta epidemiologică este consemnat că a fost internat în acelasi salon cu doi pacienţi confirmati cu Covid 19. În aceeaşi zi, medicii au decis să îl transfere la secţia de ATI a Spitalul de Copii. Din nefericire, trei zile mai târziu băieţelul moare. Dr. Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca, a explicat pentru Observatornews: „Toate acestea s-au grevat pe un organism fragil, fragilizat de boala anterioară pe care o avea copilul.”

Medicul care l-a operat pe băieţel spune că la o astfel de tumoră, şansele de supravieţuire nu sunt foarte mari. Flavia Ţopan, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Cluj a explicat: „Post-operator, pacientul a fost monitorizat pe secţia de Terapie Intensivă şi pus într-o rezervă de trei locuri împreună cu alţi doi pacienţi care la momentul respectiv erau negativi.” Familia va depune o plângere la Colegiul Medicilor şi este decisă să meargă mai departe, în instanţă.
 

coral