Trotinetele au devenit o problemă din ce în ce mai supărătoare, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.

Fiindcă nu există o legislație pentru utilizarea trotinetelor, acestea pot fi folosite de către oricine, chiar și de către minori, iar astfel au devenit un pericol pentru restul.

CITEȘTE ȘI:

Problema trotinetelor Bolt: utilizarea lor de catre minori iresponsabili le transforma intr-un pericol pentru restul

Chiar și taximetriștii s-au plâns de această invazie a trotinetelor verzi, acestea fiind lăsate peste tot prin oraș: pe trotuare, pe spațiile verzi, de multe ori în zone în care incomodează.

CITEȘTE ȘI:

Asociația Taximetristilor Cluj: „Asistăm de cateva săptămani la o adevarată invazie de trotinete verzi."

Polițiștii aplică amenzi

Astfel, polițiștii clujeni au început să fie tot mai atenți la trotinete și să aplice sancțiuni pentru cei care le folosesc în mod necorespunzător.

În urmă cu două săptămâni, polițiștii clujeni au aplicat trotinetiștilor 11 sancțiuni, iar în cadrul unei acțiuni care a avut loc sâmbătă, au fost sancționate 25 depersoane care circulau cu trotineta.

Primăria pregătește un regulament pentru trotinete

Primarul Emil Boc a anunțat că se pregătește un proiect prin care să reglementeze funcționarea trotinetelor electrice în Cluj-Napoca.

„Firmele de trotinete, trebuie să se știe foarte clar, că plătesc pentru utilizarea domeniului public. Noi am trimis deja firmei care a adus trotinete la Cluj notificarea să-și achite taxa legală aprobată de către consiliul local, iar acum avem o echipă care pregătește, pentru supunerea în dezbatere, un proiect de regulament care nu trebuie să reglementeze circulația, pentru care există reglementare prin lege, pe unde au voie să circule, nu putem să trecem peste lege, dar putem să stabilim prin acest regulament unde sunt locurile de amplasare și de a lăsa trotineta, să nu fie trotuarul mai mic, nu știu, de doi metri, ca să ai culoar pietonal, anumite zone unde e interzis să lași trotineta, câte trotinete pot fi în acest oraș, ținând cont de nevoile orașului, de capacitate. Trebuie să stabilim aceste lucruri și de aceea am cerut tuturor celor care doresc să vină cu aceste sisteme, pe care, repet, nu le refuz, le consider benefice într-o societate modernă, dar totul reglementat și sigur. Vom veni cu aceste propuneri și le vorm dezbate cu toți cei interesați pentru a stabili tarife, locații unde să fie lăsate sau luate trotinetele, număr maxim pe care să îl avem în oraș și totul să aibă un aspect civilizat, ordonat. Eu sunt un susținător al mobilității alternative și nu trebuie să îi punem pe unul împotriva altuia, dacă toți respectă regulile, putem trăim în armonie cu toții”, a declarat Emil Boc.