Vaccinarea de la centrul drive though din Cluj-Napoca este fără îndoială un succes de proporții. 5% din populația județului s-a imunizat din mașină, pe platoul Sălii Sporturilor.
Fiind un volum uriaș de muncă au fost și probleme, dar dr. Iulia Berceanu, coordonatorul centrului, a fost factorul decisiv.
”Astăzi vom ajunge cel mai probabil la 20.000 vaccinari la Drive Through într-o lună și câteva zile. 5% din populația județului s-a vaccinat aici. Când trec atâția oameni printr-un loc, nu ai cum sa nu vezi situații fel și fel. Natura umană, complexă și imprevizibilă găsește mereu feluri noi sa te surprindă. Clujenii au fost responsabili și cu mult bun simt. Totuși, 2-3-5 persoane zilnic (din cele 700 în medie) săreau gardul bunului simt. Când claxonul devine forma de comunicare, te gândești ce e în mintea celui care sta în parcare și claxonează pentru a veni cineva să-ți clarifice dilemele. Și când acea persoana insista cu încă 2-3 claxoane pentru ca nu a înțeles ce are de făcut, o lași baltă cu gânditul. Nu te mai întrebi nimic, știi că e greșit omul, îl lași în lumea lui.
Pentru mine, aici la Drive, vaccinarea a fost un succes, au fost și erori, dar la aceste volume eroarea face parte din proces. Am învățat din fiecare greșeală.
Un om special merită câteva propoziții. Se numește Iulia, dr. Iulia Berceanu. Este coordonatorul acestui centru. O femeie tânără, micuța la înălțime, medic hematolog care de la 7 jumate dimineața, la 8 jumate seara, răspunde de tot ce se întâmplă în centru, de o luna de zile în fiecare zi. Oncologia e o specializare grea, te călește psihic și probabil ca și din aceasta cauza a făcut fata presiunilor de tot felul: să nu pierzi doze, să nu faci cozi, sa reziști la amenințări, sa nu te cerți când ai dreptate pentru a mai face un vaccin în plus, să nu refuzi un act medical când poate erai îndreptățit să o faci, să gestionezi niște oameni pe care nu i-ai ales, ci i-ai primit, fiecare cu felul lui de a lucra, să ai grijă de cei cu reacții adverse și multe altele. Grija ei a fost cum să vaccinăm în siguranță, cât mai mulți oameni. Iulia este un om discret, atât de discret încât nici măcar pagina de fb/instagram nu are ca să i dau tag….
Războaiele nu se câștigă doar de strategi și generali buni, ci și de soldați responsabili. În bătălia noastră, oamenii precum Iulia sunt decisivi. Și noroc ca am avut în țară destui ca ea.
Astăzi rata incidenței pe județ este : 0,7”, a relatat voluntarul Florin Moroșanu.