Consiliul Județean Cluj a încheiat contractul privind întocmirea documentațiilor topografice și cadastrale pentru terenul pe care va fi construit Spitalul Pediatric Monobloc.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Mă bucur că lucrurile evoluează rapid, în direcția bună. În ce ne privește, vom asigura întreg sprijinul necesar și vom urmări ca termenele să fie respectate, astfel încât Spitalul Pediatric Monobloc să devină realitate într-un timp cât mai scurt”.
Societatea câștigătoare a contractului este AMD TOPOGRAFIE S.R.L., prețul contractului fiind de 14.500 de lei, la care se adaugă T.V.A.
Conform contractului, serviciile ce urmează să fie furnizate constau în întocmirea documentațiilor topografice și cadastrale, împreună cu ortofotoplan georeferențiat al zonei de studiu de cca. 17 ha. Prestarea serviciilor urmează a fi realizată în maxim 30 de zile.
Amintim că, în 17 iunie 2020, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care Județul Cluj primește în proprietate terenul destinat construirii noului Spital Pediatric Monobloc.
Consilierii județeni au aprobat în martie 2020 preluarea unui teren din administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, pe care urmează să fie construit Spitalul Monobloc de Copii și predarea, la schimb, a clădirilor de pe Calea Moților în care își desfășoară în prezent activitatea mai multe secții de pediatrie. Terenul are o suprafață de 16 hectare și se află în zona Becaș din Gheorgheni.
Președintele consiliului județean promite finalizarea lucrărilor la noul spital peste trei ani, însemnând că județul Cluj ar putea avea un Spital Monobloc de Copii în anul 2023.
"Dorința noastră este să realizăm spitalul în trei ani. Știu că oamenii zâmbesc, unii se gândesc că nu se va realiza. S-a vorbit că nu se poate realiza un stadion și l-am făcut, s-a vorbit că nu se va închide rampa și iată că s-a închis. S-a vorbit că nu vom face Centrul de Deșeuri și se va finaliza în luna care vine. Aveți încredere că îndată ce aceste proceduri administratvie vor fi realizate, ne vom grăbi să găsim și finanțarea și în termen de trei ani se va finaliza acest spital de copii", a declarat în luna martie Alin Tișe.
Unele secții ale instituției funcționează în clădiri construite în secolul XIX, care nu se mai pretează pentru găzduirea activităților medicale pediatrice, a arătat Directorul Spitalului de Copii, doctorul Cornel Aldea.
În momentul de față, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj – Napoca își desfășoară activitatea în 9 locații diferite, având în structura actuală 11 secții, 2 compartimente, stație de dializa, UPU, distribuite în 14 clădiri, aflate pe raza orașului Cluj – Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele, din care 10 clădiri sunt revendicate și nu pot fi reabilitate sau reamenajate.
Unitatea medicală ce se dorește a fi construită va avea un profil regional și va dispune de o capacitate de 700 de paturi, cu 200 mai mult comparativ cu cele existente în prezent.