Comuna Viișoara pregătește o serie de activități culturale, atât în luna august cât și în septembrie. Practic se reiau activitățile de amploare, puse pe pauză în pandemie.
Cel mai apropiat eveniment este pe 21 august când are loc ediția a XXI-a a sărbătorii Fii Satului la Urca. Cu această ocazie se dă în folosință căminul cultural proaspăt renovat de la Urca, vor fi invitați de seamă la eveniment, capul de afiș al spectacolului folcloric fiind Veta Biriș. Pe scenă vor mai urca și Aurel Șuteu, Iulia Bucur Roman, Moldovan Oara Liana, Moldovan Viorel, Tașnadi Nora, Antonia Gabor, Irina Urian și Iacob Morar, Formațiile tradiționale din Urca, Frata, Triteni și Mociu, Formația Tradițională din Ratuș, Republica Moldova.
„Au fost doi ani în care nu am organizat niciun eveniment major, au fost activități dar de mică amploare din cauza pandemiei, acum însă vom recupera pentru că viișorenii merită acest lucru. Am încercat să facem un spectacol de marcă, avem colaborarea cu Dor Transilvan condus de directorul Tiberiu Groza, un om de cultură, om de folclor și care ne asigură că va fi un eveniment la superlativ” spune primarul Ioan Roman.
De asemenea, pe 10 și 11 septembrie va fi organizată la Viișoara o lansare de carte „in memoriam” Valentin Vișinescu, editată în urmă cu doi ani împreună cu Petru Suciu. Va urma și un spectacol folcloric la căminul cultural din Viișoara.
La 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu, în comuna Viișoara va fi edificat un bust dedicat Crăișorului Munților. Bustul va fi amplasat în fața Bisericii Ortodoxe din Viișoara.
Tot pe 10 septembrie va fi și Ziua Recoltei la Viișoara, a doua zi urmând să aibă loc și un festival folcloric cu invitați din Republica Moldova.
Pe programul PNDR s-a depus un proiect pentru piste de bicicliști, de la Urca până la Câmpia Turzii, se așteaptă încă finanțarea în acest caz.
O certitudine vine însă de la programul Anghel Saligny, unde comuna Viișoara primește 17 milioane de lei pentru modernizare infrastructură rutieră în localitățile Viișoara și Urca, arată Turdanews.net
Practic în acest moment comuna Viișoara este asfaltată în proporție de 90%, dar urmează noi proiecte pentru ca asfaltarea să se extindă și la zonele care nu au fost cuprinse până acum la finanțare și care vor beneficia de un carosabil demn de o comună europeană.