coral

Cunoscutul avocat din Baroul Cluj, Eugen Iordăchescu a fost chemat la audieri, în calitate de martor, în celebrul dosar care îl privește pe fostul șef de la Antidrog, comisarul șef Liviu Șipoș. Acesta din urmă este arestat din luna august 2020 și este acuzat de comiterea unor fapte care aduc atingere vieții private în cazul unor oameni de afaceri din Cluj Napoca.

Una dintre acestea este Torino Sfârlea, condamnat în anii 2000, la 21 de ani de închisoare cu executare, pentru trafic de droguri de mare risc. În total, rețeaua lui Torino a transportat în Olanda, pe filiera Turcia-România, peste cinci tone de cocaină.

Șipoș avea bănuiala că aceste persoane se ocupă cu traficul de droguri. De cealaltă parte, procurorii DIICOT care se ocupă de acest dosar susțin că gruparea lui Liviu Șipoș aduna informații despre aceste persoane, cu care ulterior ar fi încercat să le șantajeze.

În dosar există și foarte multe semne de întrebare. Cea mai mare necunoscută o reprezintă persoana unuia dintre inculpați, Adrian Groșan, despre care se spune că i-ar fi șantajat și sechestrat pe cei trei oameni de afaceri din Cluj. Groșan nu a fost arestat nicio zi, semn că probele sunt ”subțiri”.

Mărturia lui Iordăchescu

Una dintre persoanele monitorizate ilegal de gruparea comisarului șef Liviu Șipoș, dintre care doi recidiviști, Adrian Groșan și Cristian Neagu, a mers la avocatul Eugen Iordăchescu, pentru a-i povesti ceea ce i se întâmplă, și cum este șantajat. Este vorba despre Liviu Pisaltu, care are calitatea de persoană vătămată în acest dosar, informează Foaia Transilvană.

Astfel, la data de 21 octombrie 2021, procurorii DIICOT l-au chemat la audieri pe avocatul Eugen Iordăchescu, din cauza unui comportament oarecum de neînțeles al acestuia. În dosar se arată că după ce Pisaltu i-a povestit avocatului ceea ce i se întâmplă, și că este vorba despre comisarul șef Liviu Șipol, acesta l-a sunat pe fostul polițist și i s-a adresat cu expresia ”ce faci comandante”.

Ce este și mai curios, este faptul că Șipoș a mers la biroul avocatului unde a discutat cu victima. Mai mult, la câteva zile, de la această întâlnire, Torino Sfârlea, care este asociat cu Lucian Pisalți, într-o firmă care importă mobilă, a fost căutat de Liviu Șipoș.

L-a chemat pe Șipoș la birou

În timpul audierilor, avocatul Iordăchescu le-a spus procurorilor DIICOT că Lucian Pisaltu i-a relatat că a fost abordat o persoană necunoscută, care avea un pistol. De altfel și în jurul acestei arme, în tot dosarul este o întreagă confuzie.

”În acel moment, persoana vătămată Pisaltu Lucian a observat că în spatele mașinii sale a oprit o altă mașină … din respectivul autoturism a coborât o persoană care s-a urcat în mașina persoanei vătămate, pe scaunul din dreapta, moment în care ar fi amenințat-o pe persoana vătămată cu o armă, pe care nu a văzut-o dar a presupus că o are”, se arată în rechizitoriul, cu referire la avocatul Iordăchescu.

Procurorul de caz mai arată că Lucian Pisaltu i-ar fi spus avocatului Iordăchescu faptul persoanele respective le-au cerut asociaților lui, respectiv Marius Foghiș și Torino Vladimir Sfârlea, suma de 200.000 de euro.

Discuția cu Șipoș

După acest moment, se mai arată în rechizitoriu, avocatul Iordăchescu l-a sunat pe Liviu Șipoș și l-a chemat la biroul său, unde a avut loc o discuție în patru, respectiv victima – Lucian Pisaltu, presupusul autor – Liviu Șipoș, Eugen Iordăchescu – avocat și avocatul Cristian Roman.

”Cu acea ocazie, inculpatul Liviu Șipoș i-a comunicat martorului Iordăchescu Eugen că s-a întâlnit cu persoana vătămată Sfârlea Torino Vladimir, în urmă cu ceva vreme și că acesta arăta foarte bine, dar că nu avea informații că persoana vătămată Sfârlea Torino Vladimir ar face trafic de stupefiante în acel moment și că el recomandă ca eventual să fie sesizate organele DIICOT cetrale pentru a face o investigație, dacă ceea ce spunea persoana vătămată Lucian Pisaltu era real”, se mai arată în documentul citat.

Avocatul, care a fost vreme de mai mulți ani procuror, a mai spus că a luat decizia de a-l chema pe Liviu Șipoș la biroul său deoarece a știut că acesta a coordonat ancheta care a dus la condamnarea lui Torino Sfârlea la 21 de ani de închisoare.

Procurorii DIICOT susțin că persoana care avea arma este un anume Adrian Groșan, un recidivist, și că Torino Sfârlea le-a spus celor doi asociați ai săi, respectiv Lucian Pisaltu și Marius Foghis, că în spatele acțiunii se află Liviu Șipoș, lucru aflat chiar de la Groșan, care s-a dat polițist DIICOT, și le-a cerut suma de 200.000 de euro.

coral

coral